Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meijers comeback: ”Bara lektävlade”

25-åringen stressar inte mot den "riktiga" comebacken utan det får ta den tid det tar. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Michaela Meijer vann SM-guld i stavhopp 2017. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Michaela Meijer, 25, har gjort comeback. 

Fast själv vill hon kalla det för något annat. 

– Det var mest lite lektävling för att få det ur systemet, säger hon. 

Stavhopparen är på gott humör trots resultatet. Hon stannade på 3,69 på SM i Eskilstuna – drygt en meter sämre än hennes personbästa (4,71). 

Men så är hennes grundträning också så gott som obefintlig. 

– Jag bestämde mig för att ställa upp i sista sekund. Det var mer för skojs skull. Jag har inte löptränat alls och hoppar inte med full ansats ännu. Jag har hoppat med tio steg två gånger, en gång med gympaskor och en gång med spikskor. Men det var väldigt kul att vara med och tävla igen. Huvudet var mer redo än kroppen, säger Michaela Meijer. 

Opererat båtbenet

Hon gjorde två inomhustävlingar i vintras, men sedan satte foten stopp. Det blev operation och tre månader på kryckor. 

– Rehabträningen har gått långsamt. Det är ju båtbenet och det går ju typ två blodkärl dit så det tar väldigt lång tid. Men jag orkar inte stressa fram något. Kroppen får bestämma hur lång tid det tar. Jag har inte satt upp något mål utan får känna på det helt enkelt. Men jag ville köra SM ändå för att få det ur systemet, haha. 

Michaela Meijer hoppas att hon start är tillbaka på de stora arenorna igen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Michaela Meijer håller som bäst på att bygga upp styrkan i vänsterfoten och benet igen. 

– Nu när jag har fått börja hoppa och springa lite är det mycket roligare och enklare. Det var inte kul när jag gick på kryckor i tre månader och sedan tog det ett tag till innan jag kunde börja röra mig snabbare. Nu är det fine och jag kan göra nya grejer hela tiden. 

Stavhoppsfeber 

Någon nästa tävling är inte inplanerad. 

– Det blir bara dumt att hoppas på något. Jag får helt enkelt se när jag känner mig redo. 

Angelica Bengtsson tog hem SM-guldet i Eskilstuna. Foto: PETER KRÜGER-SÖRENSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hur ser du på konkurrensen? 

– Både Lisa (Gunnarsson, tvåa på SM) och Angelica (Bengtsson, vann SM på 4,62) är ju på gång. Angelica försöker på svenska rekord hela tiden. Det är kul och det behövs. Och Armand Duplantis EM-guld har gjort att folk har fått upp ögonen för stavhopp. Det är väldigt roligt, säger Michaela Meijer.