Kniper sista OS-platsen efter allvarliga olyckan

Michaela Meijer.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Meijer är klar för OS trots sin otäcka krasch.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Lovisa Lindh får inte åka till OS.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
Det får inte heller Mikael Ymer göra.
Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN

Glädjebesked för Michaela Meijer efter den allvarliga bilolyckan. 

Stavhopperskan är klar för OS i Tokyo. 

- Roligt och fantastiskt att Michaela nu har återhämtat sig från sin olycka och får chansen att även vara med på OS i Tokyo, säger förbundskapten Karin Torneklint.

Samtidigt står det nu klart att SOK stänger OS-truppen med 138 idrottare från 23 olika sporter.

Det var i juni som bilolyckan ägde rum. Michaela Meijer och tränarna Gustaf Hultgren och Yannick Tregaro hade varit på GP-tävlingarna i Karlstad. På vägen hem satt de i en minibuss när den voltade i luften och landade på taket. De krockade sedan med en lastbil

Gustaf Hultgren och Yannick Tregaro berättade tidigare att de fick allvarliga skador, men Mejier klarade sig bättre. 

Nu kommer det ett glädjebesked för stavhopperskan. Under torsdagen stod det klart att hon får en biljett till OS i Tokyo som drar i gång om drygt två veckor. 

– Roligt och fantastiskt att Michaela nu har återhämtat sig från sin olycka och får chansen att även vara med på OS i Tokyo. Nu är truppen klar och vi har totalt 20 friidrottare som kommer att göra allt för att försvara de svenska färgerna, säger förbundskapten Karin Torneklint i ett pressmeddelande. 

Stänger truppen: ”Innehåller många spännande framtidsnamn”

Michaela Mejier har i år hoppat 4.60 vid två tillfällen. Förra säsongen hoppade hon 4.83, vilket är, än i dag, svenskt rekord. 

SOK meddelar samtidigt att de nu stänger OS-truppen. Bland de nya namnen återfinns simmaren Victor Johansson, som tidigare tagit guld i junior-EM och bågskytten Christine Bjerendal. 

För Johanssons del blir det OS-debut medan Meijer gör sitt andra OS och Bjerendal gör sitt tredje.

”En stark OS-trupp, på samma nivå som inför Rio 2016, och som dessutom innehåller många spännande framtidsnamn”, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Ymer och Lindh nobbas

SOK har fått skarp kritik de senaste dagarna när kvalificerade idrottare inte tilldelats OS-biljetter eftersom de inte ansetts uppfylla SOK:s egna uttagningskriterier.

Bland annat så nekades 800-meterslöparen Lovisa Lindh en biljett trots att det internationella friidrottsförbundet bjudit in henne.

”Jag har absolut ingen förståelse för det här beslutet. Jag känner mig generad och jag skäms över deras beteende”, skriver Lindh på Instagram.

Även Sverigeettan i tennis på herrsidan, Mikael Ymer, har nekats en OS-biljett.

– Det finns mycket att prata om när jag kommer hem, så vi tar det då, sade han till TT under Wimbledon.

Sverige skickar totalt 138 aktiva från 23 olika idrotter. Målet: kamma hem sammanlagt åtta medaljer.