Sjöberg i trafikolycka: ”Flög in i mitträcket”

Patrik Sjöberg.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Patrik Sjöberg är en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika idrottare.
Foto: IMAGO / IBL
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

GÖTEBORG. Patrik Sjöberg, 56, var under torsdagen inblandad i en bilolycka.

Friidrottsikonen berättar om den dramatiska upplevelsen: 

– Jag fick sladd och flög rakt in i mitträcket.

Strax efter lunch på torsdagen la Patrik Sjöberg upp en bild på sin demolerade bil på Instagram. Friidrottsikonen beskrev hur han precis hade varit med om en trafikolycka på vägen mellan Göteborg och Stockholm efter att en räv tagit hade sig ut på vägbanan när Sjöberg kom körande i vad han beskriver som ”hyfsad fart”.

För GT berättar han om incidenten:

– Jag blev överraskad. Jag såg något i ögonvrån och trodde att det var en grävling, men det var en räv. Jag vet att man inte ska bromsa i det läget, men jag fick sladd och flög rakt in i mitträcket. Jag kan inte säga att jag alltid har velat krocka med ett mitträcke, men jag har varit förundrad över hur de fungerar. Och det funkade faktiskt jävligt bra. 

Sjöbergs bil åkte rakt in i vajern i mitträcket. På Instagram beskriver han hur han blev åkande ”som på nån jävla linbana där det slog upp meterslågor över bilen”.

– Jag kom in mot det i en rak vinkel och borde väl ha slungats ut i vägen igen, men vajern tog emot mig på ett behagligt sätt. Den tog upp smällen så att jag bara fortsatte längs vajern. Jag trodde väl att jag hängde med i sex-sju meter men killen i bilen bakom som stannade sa att det nog var 200-300 meter. Det gick snabbt. Jag kör ju lagligt numera och låg väl i 110 när jag flög in. Plåten på vänstersidan ser inte så fin ut och sannolikt inte underredet heller, berättar Sjöberg.

”Kan inte tänka mig att den går att laga”

När GT når friidrottsikonen sitter han på tåget.

– Jag var på väg till Stockholm från Göteborg, det hände innan Ulricehamn. Nu sitter jag på tåget i stället, säger han.

Hur mår du efter smällen? 

– Jag känner av att det tog lite i axlar och knän, men det är absolut inget man behöver gå och kolla. Men man känner sig dum när de stänger av hela motorvägen i 45 minuter. Bilen blev stående och det var halt. Den bogseras nog till skroten nu, jag kan inte tänka mig att den går att laga. Det känns extra surt att det var en demobil från en kompis bilfirma som jag provkörde och kanske skulle köpa.

Patrik Sjöberg avslutar: 

– Det här var en bra start på 2021 med tanke på hur 2020 var, haha. Man kan bara skratta åt det.

https://www.instagram.com/p/CKTrREhnkCc/

TV: Så ska du agera vid en trafikolycka