Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Att jag visar upp bilderna beror på alla ärthjärnor”

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

I mars vårdades Patrik Sjöberg, 56, på sjukhus under ett par veckor. 

Nu delar friidrottslegendaren med sig av bilder från sin tid på Sahlgrenska sjukhuset – och hyllar sjukvårdspersonalen som vårdade honom. 

Anledningen till att han visar upp bilderna är ett svar på tal till alla de som förnekar den pågående coronapandemin. 

”Att jag visar bilderna här beror på alla jävla ärthjärnor som poppade upp när jag ifrågasatte göteborgarnas attityd till covid-19”, skriver han på sitt Instagramkonto.

Det var i mitten av mars som GT kunde berätta att Patrik Sjöberg, en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna, var allvarligt sjuk och vårdades på sjukhus. Det bekräftades av dottern Isabelle som samtidigt bad om att ge familjen lugn och ro under denna tid.

I slutet av mars vaknade Sjöberg efter att ha legat nedsövd i två veckor med dubbelsidig lunginflammation. 

Under tiden man ligger nedsövd på iva-avdelning så för personalen dagbok åt en och Sjöberg, som numera är utskriven från sjukhuset, har nu läst ikapp hur vården av honom såg ut. 

Patrik Sjöberg visar upp bilder från sjukhuset

Efter att ha gjort det väljer Sjöberg nu att dela med sig av två bilder på sitt Instagramkonto med över 60 000 följare från sin tid som nedsövd på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. 

Anledningen till att han gör det är dels för att motbevisa alla de som tvivlat på den pågående coronapandemin, samt för att hylla sjukvårdspersonalen. 

”Jag hörde ju att det var andra patienter på iva där jag låg lite mer än tre veckor. Att det finns rövskallar som förnekar pandemin skulle snacka med dom som jobbar där för dom sliter som djur och är dom riktiga hjältarna som inte förtjänar att få höra dessa foliehattar, rättshaverister, motvallsidioter eller hobbyforskare som tävlar om att överträffa varandra med fabler om regeringar och storfinansen nu har gått ihop och gör nån slags utrensning på medicinsk väg, bara ett problem i den ekvationen är att idioterna var ju tidigt ute med att Corona var en bluff för att sen hoppa på vaccintåget och förklara att det var den stora boven! Jag såg och hörde hur hemskt sjukdomstillståndet är för covid då det är jävligt svårt att få luft och det är som att drunkna... Jag hade själv liknande symptom och väldigt dåligt med syre i blodet och fick sövas ner så maskinerna fick sköta det, jag förstår nu hur nära det var att jag inte klarade mig och jag hyllar alla som hade hand om mig under hela vistelsen på Sahlgrenska, jävulen i mig tycker att alla jävla förnekare och antivaccin idioter borde få känna på att drunkna i sig själv utan att få nån hjälp av samhället, men så får man väl inte tänka eller?”, skriver Sjöberg på Instagram.

Patrik Sjöberg om vägen tillbaka

För ungefär två veckor sedan berättade Sjöberg om sin rehabiliteringskamp på Instagram. 

”Jävlar vad jobbigt det är när kroppen inte gör som jag vill. När jag blev utskriven så var det underbart att komma hem men inser nu att personalen på Sahlgrenska (Universitetssjukhus) gjorde ett fantastiskt jobb, jag har fortfarande problem att röra mig och finmotoriken är inte likadan som innan jag blev sjuk och jag har haft problem med aptiten och tappat över 15 kg. Minnet spelar spratt och jag börjar få flashbacks på drömmar jag hade när jag var nersövd och det är så skruvade och detaljrika mardrömmar som hjärnan uppenbarligen har lagt in i minnesfacken så nu har jag ett helvete att avgöra om jag har drömt eller faktiskt varit med om dom sakerna som sker i drömmen”, skrev han på Instagram. 

Sjöberg är en av landets mest framgångsrika idrottare någonsin. Han har, än i dag, det svenska och europeiska rekordet i höjdhopp. Han har dessutom, som enda höjdhoppare, tagit medalj i tre OS. 

https://www.instagram.com/p/COKYSeuHzuO/

Fler yngre dör i covid-19: ”Vi vet inte varför”

Andra vågen drabbar fler under 60 år.