Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Greens tuffa beslut – efter skilsmässan

Emma Green berättar i ”Superstars - berättar allt”. Programmet går att se på DPlay. Se ett utdrag ur programmet här.
Emma Green.Foto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT-EXPRESSEN
Yannick och Emma.Foto: CARL SANDIN / © BILDBYRÅN
Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Emma Green skilde sig från Yannick Tregaro 2014 – men hade kvar exmaken som tränare. 

I ”Superstars berättar allt” ger Green sin bild av den turbulenta tiden efter skilsmässan – och hur det kan ha sabbat vad som kunnat bli karriärens bästa säsong. 

– Jag mådde inte bra, säger Green i Dplay-programmet

Med ett personbästa på 2,01, ett VM-brons, två EM-medaljer och 25 SM-medaljer är Emma Green en av Sveriges bästa höjdhoppare genom tiderna. Efter att ha slagit igenom som 20-åring med bronset på VM i Helsingfors tillhörde Green världseliten i över tio år, innan karriären tog slut i och med EM i Belgrad 2017. 

Under större delen av sin karriär samarbetade Green med Yannick Tregaro – som också var hennes make i tre år. 

Green började tränas av Tregaro när hon var 16 år, och de två blev ett par några år senare. 

– Det var verkligen inte självklart, inte för någon utav oss, säger Emma Green i ”Superstars berättar allt” på Dplay

– Jag ville verkligen satsa på höjdhoppskarriären och kände att jag hittat en tränare, dels ett sammanhang med träningsgrupp, och hans unika vilja att få oss aktiva att bli riktigt bra, och den inspirationen jag fick där. Det ville jag inte förlora i och med att vi blev ett par, och jag ville inte störa gruppdynamiken. Det var jobbigt, eller konstigt. Men sedan bestämde vi att vi ville satsa på att vara ett par också. 

Emma Green om beslutet efter skilsmässan

Green menar att det inte alltid var helt lätt att skilja på den professionella friidrottssatsningen och privatlivet. 

– Jag hade tränat med honom i ganska många år innan vi blev ett par, så tränare-aktiv rollen fungerade alltid jättebra. Vår personliga relation var inte stommen. Det funkade kanske inte lika bra, uppenbarligen. 

– I perioder var det jättesvårt, men samtidigt blir det vardag också. Det var svårare att hålla träningen från det privata. Det blev väldigt mycket höjdhopp. 

Green och Tregaro skilde sig 2014, men samarbetet i friidrottshallen pågick i ytterligare ett och ett halvt år. Emma Green berättar om beslutet ”Superstars berättar allt”. 

– Jag kände att det enda som höll mig vid liv eller var ankaret i stormen… För mig var det så här: Vi har sagt ja till varandra, det spelar ingen roll om det inte känns helt hundra. Det är klart att nu får det vara så här. När sedan Yannick kände att det inte funkade, då blev det liksom… Livet bara, det blev ju jättemycket. Och väldigt tufft, så klart. Då kände jag att den enda tryggheten i min vardag är träningen och min familj. Och då menar jag min riktiga familj men också min friidrottsfamilj, mina träningskompisar som jag känt sen alltid och spenderat så mycket tid med, jag kunde inte bara släppa det. Då kommer jag falla. Jag vill inte heller flytta från Göteborg. Det pallar jag inte, att flytta från familjen. Och det finns ingen annan tränare i Göteborg just då som jag kände att jag kunde lita på. Så antingen tränar jag själv eller så fortsätter jag med Yannick. Och i början funkade det bra. Men sedan, när jag började landa lite i det och började känna mig lite mer stark kände jag att: Nej det här går inte längre. Så då bröt vi. 

”Jag mådde inte bra”

Green hade stora problem med ryggen under säsongen efter skilsmässan – men lyckades trots det hoppa 1,97 under inomhussäsongen. 35-åringen menar att hon aldrig varit i bättre form, hoppmässigt, än då. 

– Jag hoppade 1,95 på inomhus-VM med diskbråck. Jag fattar inte nu efteråt hur jag lyckades.

Green menar att hon i efterhand kunnat härleda skadeproblemen till turbulensen i det privata livet. 

– Det kom från att jag var så stressad. Skadorna kom av stress. Jag mådde inte bra, men jag fick också energi. I tragedin fick jag ändå... Jag tog ut allting på träningen. Jag tappade lite i vikt. 

Alla avsnitt av ”Superstars berättar allt” finns på Dplay. ”Superstars” sänds i Kanal 5 och på Dplay. 

LÄS MER: Så lever och så mycket tjänar de svenska friidrottshjältarna i dag