Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klar som expert efter könskorrigeringen

Veronica Eriksson.Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Hon hette tidigare Martin Eriksson och tog EM-silver i stavhopp.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Martin Eriksson hade ett personligt rekord på 5,80.Foto: BJÖRN LINDGREN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Martin Eriksson tog EM-silver i stavhopp – och blev sen Veronica Eriksson.

Nu gör hon debut som expert i Discovery.

– Jag ser verkligen fram emot det här, säger Eriksson.

När Discovery sänder dagens friidrottstävlingar på Ullevi dyker ett nytt ansikte upp. Utöver Tommy Åström, Peter Häggström och Jonas Karlsson så kommer Veronica Eriksson, 49, att finnas med som expert i Kanal 5 och Dplay.

– Det känns väldigt roligt att dela med sig av de i princip meningslösa kunskaper man samlat på sig genom åren, säger Eriksson när SportExpressen träffar henne på Ullevi.

På vilket sätt är de meningslösa?

– De främjar ju inte världsutvecklingen direkt.

Är du nervös inför debuten?

– Nej, det känns bekvämt med den här uppbackningen, säger hon och nickar bort mot Åström, Häggström och Karlsson.

Tog EM-silver 2000

Veronica Eriksson hette tidigare Martin Eriksson och var en av Sveriges främsta stavhoppare. Det personliga rekordet lyder 5,80 och på meritlistan finns bland annat ett silver från inomhus-EM i Glasgow 2000.

I början av året var SportExpressen på besök hemma hos Eriksson och gjorde en stor intervju, där hon berättade om beslutet att genomgå en könskorrigering.

– Det var jobbigt de tio åren som ledde upp till det här, man går bara och nöter och kommer ingen vart i sina tankar, det var jättejobbigt. Nu behöver jag inte gå runt och grubbla på det där, förklarade Veronica Eriksson i SportExpressens intervju.

Discoverys sändning från Ullevi startar klockan 14.00. Bland dem som tävlar finns bland annat Armand Duplantis, Angelica Bengtsson, Michaela Meijer, Khaddi Sagnia och Thobias Montler.

Det är ännu inte klart om Veronica Eriksson kommer att göra fler insatser som expert i Discovery.