Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fick kritik – står över tävlingen i Göteborg

Daniel Ståhl.Foto: ADAM IHSE / TT

GÖTEBORG. Daniel Ståhl, 26, står över fredagens friidrottstävling i Göteborg.

– Det känns jättetråkigt, säger han.

Diskusstjärnan Daniel Ståhl fick skadekänningar i ena ljumsken på ett träningspass och stannar i stället för att ställa upp på galan i Göteborg kvar i Växjö för att träna inför kommande tävlingar, meddelar Friidrottsförbundet.

– Det känns jättetråkigt att inte kunna komma till Göteborg, men jag vill inte riskera Finnkampen, SM och VM, säger han till förbundets hemsida.

Ståhl står över friidrottsgalan i Göteborg.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Kritiserades av sin tränare

Daniel Ståhl hade en tung comeback i lag-EM i Polen den gångna helgen och blev efter tävlingen sågad av sin egen tränare Vesteinn Hafsteinsson.

Ståhl blev ”bara” trea efter att ha kastat 61,38.

– Den förklaring han gett till mig är att han inte druckit tillräckligt. Han var helt orkeslös och benen var tunga som bly. Och är det så är det jäkligt oproffsigt. Då är det hans eget fel. Och det får inte ske på den här nivån, sa Hafsteinsson till Aftonbladet.

Vesteinn Hafsteinsson.Foto: JAN OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Duplantis tävlar i Göteborg

Startfältet i fredagens grand prix-tävling på Slottsskogsvallen i Göteborg är annars stjärnfyllt. Armand Duplantis gör till exempel sin första tävling i Sverige i år när stavhoppet avgörs klockan 18 på fredagen.

Dessutom finns namn som Fanny Roos (kula), Erika Kinsey (höjdhopp), Lovisa Lindh (800 meter), Andreas Kramer (800 meter), Kalle Berglund (1 500 meter), Tobias Motler (längdhopp), Michel Tornéus (längdhopp) Carl Bengtström (400 meter häck), Tilde Johansson (längdhopp) och Tianna Bartoletta (längdhopp) med i startfältet.