Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barn krävs på 30 miljoner efter branden i hallen

Se rapporteringen från storbranden i Slottsskogshallen
Branden startade en kväll i mitten på september förra året.Foto: ADAM IHSE/TT
Hallen gick inte att rädda utan totalförstördes i den kraftiga branden.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

För ett år sedan brann Slottsskogshallen ner. 

Två pojkar i tolvårsåldern har erkänt att de orsakat branden – men att det hela var en olycka.

Nu krävs de på 30 miljoner kronor av Göteborgs stad, skriver GP.

– Vi har framfört krav mot de här pojkarna, som de har anmält till sina respektive försäkringsbolag, säger Cecilia Jansson, skadechef på kommunens försäkringsbolag Göta Lejon, till tidningen.

Polisutredningen efter den stora branden i Slottsskogshallen i mitten på september förra året drevs enligt LUL, lagen om unga lagöverträdare sedan de båda pojkarna i tolvårsåldern medgett att de orsakat branden. 

Den lades senare ner på grund av pojkarnas ålder, skriver GP

Slottsskogshallen, där stjärnor som Christian Olsson,  Emma Green och Patrik Sjöberg tränat användes fram till att den brann ner fortfarande som träningshall åt många unga friidrottare i Göteborg. 

Exakt hur mycket skadorna kommer att kosta är oklart, men Göteborgs stads försäkringsbolag väljer nu att rikta ett krav på skadestånd mot pojkarna, skriver GP.

Krävs på 30 miljoner kronor 

Pojkarna har enligt kommunen inte agerat med uppsåt men däremot vårdslöst. 

– Vi har framfört krav mot de här pojkarna, som de har anmält till sina respektive försäkringsbolag. Vi har gjort ett opreciserat krav där vi har uppgett en ungefärlig summa på 30 miljoner, men vi vet inte än var det landar för vår skadereglering pågår fortfarande, säger säger Cecilia Jansson, skadechef på kommunens försäkringsbolag Göta Lejon, till GP.

Pojkarnas försäkringsbolag kommer att titta på ärendet och ta ställning till om de ska betala ut skadeståndet till Göteborgs stad.

Men det är inte säkert att så är fallet.

– Och skulle deras försäkringsbolag säga nej så har vi att ta ställning om vi ska gå vidare mot pojkarna själva. Men det är för tidigt att säga det, säger Cecilia Jansson, till GP.