Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åklagarens godkännande krävdes – för resa till VM

Foto: BILDBYRÅN
Foto: ROBBAN ANDERSSON

Friidrottsprofilen Yannick Tregaro, 41, åtalas för tre fall av bokföringsbrott i samband med en konkurs. 

Nu berättar han för DN att han tvingades ringa åklagaren för att höra om han kunde åka på VM. 

– Jag har förlorat en väldig massa pengar på Vallgatan och nu blir jag dessutom åtalad. Det är klart att det inte känns kul, säger han till tidningen

GT har tidigare skrivit om turerna kring Tregaros bolag Vallgatan Art AB, en foto- och konsthandel som bedrevs i centrala Göteborg. 

Bolaget gick i konkurs förra hösten och när konkursförvaltaren skulle gå igenom bolagets ekonomi visade det sig att någon årsredovisning inte fanns för åren 2016 och 2017. Även andra bokföringshandlingar saknades i bolaget, enligt utredningen. 

– Det var ett vanligt konkursförfarande. Då granskar konkursförvaltaren alltid räkenskaperna. Sedan har de en laglig skyldighet att anmäla om allt inte står rätt till, har Lars Palm vid Ekobrottsmyndigheten sagt. 

Yannick Tregaro förklarar det hela med okunskap från hans sida och att det var en annan person som skulle sköta bokföringen. 

– Problemet är att personen som hjälpt oss med redovisning och bokföring har fått allt underlag, men inte gjort klart allt när vi ville avsluta bolaget genom att skicka in en konkursansökan, har Tregaro tidigare sagt till GT. 

Han fortsatte: 

– När konkursförvaltaren skulle gå igenom bolaget fanns inte redovisningen klar – och det är ju lag på att man måste sköta det. Men allt underlag finns, så det är inget fusk i bolaget – det går att kontrollera. Men i och med att jag var ordförande i bolaget var jag ansvarig. Det är klart att det är tråkigt och svinjobbigt.

Rättegång efter VM

Yannick Tregaro har varit på plats på friidrotts-VM i Doha för att coacha längdhopparen Thobias Montler, som slutade på nionde plats. 

Men tränaren var inte säker på att han kunde åka dit så han ringde åklagaren och frågade, skriver DN

– Det kunde jag. Rättegången blir efter VM, säger 41-åringen till tidningen och fortsätter: 

– Jag inser att jag måste ta mitt ansvar eftersom det är mitt ansvar. Samtidigt tycker jag inte att jag har gjort något fel. Jag har i alla fall inte gjort det med uppsåt. Jag har förlorat en väldig massa pengar på Vallgatan och nu blir jag dessutom åtalad. Det är klart att det inte känns kul.

Efter rättegången vill han lägga allt bakom sig och satsa helhjärtat på friidrotten. 

– Jag vill inte negligera eller bagatellisera det, men för mig känns det som att det finns värre saker som kan hända än det här, säger han till DN