Franska juniorlandslagsspelaren Annahita Zamanian, 17, är klar för Göteborg FC. Foto: Robin AronFranska juniorlandslagsspelaren Annahita Zamanian, 17, är klar för Göteborg FC. Foto: Robin Aron
Franska juniorlandslagsspelaren Annahita Zamanian, 17, är klar för Göteborg FC. Foto: Robin Aron
– Att komma till GFC är en dröm som går i uppfyllelse, säger hon. Foto: Robin Aron– Att komma till GFC är en dröm som går i uppfyllelse, säger hon. Foto: Robin Aron
– Att komma till GFC är en dröm som går i uppfyllelse, säger hon. Foto: Robin Aron
17-åringen kommer närmast från division 2-klubben Göteborgs DFF. Foto: Robin Aron17-åringen kommer närmast från division 2-klubben Göteborgs DFF. Foto: Robin Aron
17-åringen kommer närmast från division 2-klubben Göteborgs DFF. Foto: Robin Aron

Fransk talang är klar för spel i Göteborg FC

Publicerad

Göteborg FC har gjort klart med en ny skyttedrottning:

Franska juniorlandslagsspelaren Annahita Zamanian, 17.

– Att skriva på för GFC är en dröm jag haft sen jag var liten, säger hon till GT.

Annahita Zamanian är en kreativ och målfarlig spelare med bra tillslag som både kan användas på mittfältet och i anfallet. Hon föddes i England men har bott i Sverige i många år. Hennes pappa är iranier och hennes mamma är fransyska. Hon har franskt och engelskt pass och representerar Frankrike i landslagssammanhang.

Vann skytteligan i division 2

17-åringen kommer närmast från division 2-klubben Göteborgs DFF, som bildades så sent som 2013 och sedan dess tagit tre raka seriesegrar. På 20 omgångar producerade hon 26 mål - och vann skytteligan. Annahita tränade med sin nya klubb redan under torsdagskvällen.

– Det känns underbart att komma till GFC. Jag känner att det är den rätta platsen för mig att utvecklas. Jag kommer göra mitt bästa för att ge så mycket jag kan till laget, säger 17-åringen.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag