Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vill inte förknippas med den föreningen”

Benjamin von Jahf gick in i Utsiktens BK med storslagna planer.
Foto: PRIVAT

GÖTEBORG. Det har stormat kring Utsiktens BK i år.

Efter en utdragen och infekterad maktkamp har storsponsorn och delägaren Benjamin von Jahf nu sålt tillbaka sina aktier till föreningen.

– Jag gick in för att jag ville göra något bra, men nu vill jag inte förknippas med den föreningen mer, säger han till GP.

GT kunde i våras berätta om kaoset i den hårdsatsande division 1-klubben Utsiktens BK. Två falanger gjorde upp om makten i föreningen. Den ena ville driva klubben vidare på klassiskt vis som man alltid gjort och den andra – med nye storsponsorn Benjamin von Jahf i spetsen – hade storslagna planer där målet, bland annat, var att nå allsvenskan inom fem år. 

Benjamin von Jahf, som är vd och grundare av bemanningsföretaget EHRAB Gruppen, köpte 49 procent av aktierna i föreningens bolag Utsiktens Elitfotboll AB – och var bland annat med och tog in Bosko Orovic som ny sportchef och Karl Bohm och Alexander Angelin som nya spelare.

Satsningen var grandios – men under ytan pyrde missnöjet.

– De var bara ute efter mina pengar och har agerat otroligt oseriöst och oprofessionellt. Jag har blivit motarbetad hela tiden och kan inte ställa mig bakom delar av styrelsens sätt att jobba som inte är för föreningens bästa, sa von Jahf till GT i mitten av mars.

Utsiktens Martin Smedberg Dalence, Karl Bohm och Andreas Öhman bildar mur i en match mot Landskrona tidigare i höstas.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Benjamin von Jahf gick in i Utsiktens BK med storslagna planer.
Foto: PRIVAT
Ingemar Lundin har i många år varit Utsiktens starke man.
Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

”Skönt att bli av med det här”

Advokater kopplades till slut in för att reda ut situationen och nu skriver GP att parterna hittat en lösning: von Jahf har sålt tillbaka sina aktier till själva föreningen.

– De köper tillbaka mina aktier, jag lämnar styrelsen i bolaget. Jag förlorar givetvis mycket pengar på det här, men det känns skönt att bli av med det här – helt ärligt. Så tänker nog de också. Nu äger de 100 procent av föreningen och kan satsa själva, säger storsponsorn till GP.

Han lämnar även som huvudsponsor.

– Det blir bara till slutet av året. Sedan är jag inte med mer. Jag vill ut. Jag gick in för att jag ville göra något bra, men nu vill jag inte förknippas med den föreningen mer. Jag ska fokusera på mitt företag. Sedan har jag fått ett antal erbjudanden. Det finns andra klubbar som är intresserade.

Utsikten ligger trea i division 1 södra med två omgångar kvar av säsongen.