Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fotbollsstjärnan döms – för grovt rattfylleri

Foto: Bildbyrån

Den västsvenske fotbollsstjärnan körde bil berusad och stoppades av polisen i november förra året.

Han dömdes på onsdagen till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst, skriver GP. 

Det var i början av november, sent en natt, som spelaren stoppades av polis. Spelaren blåste positivt och fick sedan följa med till polisstationen för ytterligare provtagning och misstänktes nu för grov rattfylla. 

– Det här är ett rutinärende. Polisen stoppar en bil och personen som framför bilen blåser 1,0 promille. Och han erkänner brott, har åklagaren tidigare sagt till GP.

Villkorlig dom

På onsdagen dömdes den västsvenske fotbollsstjärnan till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

Domen meddelades direkt efter förhandlingen, skriver GP.

– Det här var en engångshändelse. Det har aldrig hänt innan och det kommer aldrig att hända igen. Det är mitt fel och jag är hemskt ledsen att det har hänt, sa spelaren i rätten, enligt tidningen. 

”Vi fördömer handlingen”

Spelarens klubb har tagit del av domen.

– Vi fördömer handlingen, det är inget vi står bakom. Och det gör ju inte spelaren i fråga heller, han är djupt ångerfull, säger ordföranden.

Kommer ni att agera?

– Vi kommer att sätta oss med spelaren, men vi har redan haft flera möten under resans gång. Hur vi hanterar detta och vad som händer håller vi internt. Men han har kontrakt, vi har inga ambitioner att säga upp det. Det här är en engångsföreteelse som är djupt olycklig, säger klubbens ordförande.

 

GT har sökt fotbollsstjärnan för en kommentar.