Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Stefan Rehn lämnar Utsikten

Stefan Rehn.
Foto: BILDBYRÅN

Stefan Rehn, 53, förlängde sitt kontrakt med Utsikten så sent som i december.

Men nu bryter parterna avtalet, skriver klubben på sin hemsida. 

Ekonomin uppges vara anledningen. 

Först ville Stefan Rehn i höstas avvakta med att skriva på i väntan på ett eventuellt bud från en klubb högre upp i seriesystemet. 

Men sedan kom hårdsatsande division 1-klubben Utsikten och den förre storspelaren överens om att fortsätta samarbetet till och med säsongen 2021. 

– Två år dessutom! Nu jäklar i havet! Jag vet inte riktigt vad jag har lurat i dem här uppe. Jag tror att vi har något spännande på gång. Redan till den här säsongen bytte vi ut ganska många spelare och hade många unga och hungriga spelare som ville mycket. Samtidigt vet vi om vår plats i näringskedjan och tappar några nu. Men vi ska bygga vidare på den truppen som vi har och det är positiva tongångar i föreningen, sa Stefan Rehn till GP i december när det blev klart. 

Kom inte överens ekonomiskt 

Men nu lämnar han alltså klubben, något som GP var först att berätta.

”Utsikten har varit tvungna att omförhandla de ekonomiska villkor som fanns mellan parterna och har inte kunnat komma överens om en fortsättning tillsammans”, skriver Utsikten bland annat på sin hemsida.

Bosko Orovic, sportchef i Utsikten.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

De skriver också att arbetet med att hitta en ny tränare nu inleds.

Stefan Rehn tog över utsikten i maj 2018 och ledde laget till en tredjeplats i höstas. Föreningens uttalade mål är att nå allsvenskan inom fem år.

GT har sökt sportchefen Bosko Orovic samt Stefan Rehn för en kommentar.