Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tvåmålsskytten hyllas efter sena vändningen

Viktor Prodell jublar efter sina två mål mot Örebro. Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

1–0 på resultattavlan och 77 minuter på klockan. 

Då bytte Elfsborg in Viktor Prodell i bortamatchen mot Örebro. 

Tio minuter senare var ställningen 1–2 och Prodell tvåmålsskytt. 

– Han är supervass, en av de målfarligaste spelarna som jag har spelat med, säger lagkamraten Simon Lundevall.

Elfsborg hade en knackig vårsäsong och låg länge i det absolut bottenträsket i tabellen innan man lyckades spela till sig en del poäng precis innan VM-uppehållet. 

I den allsvenska omstarten stod Örebro för motståndet i en svår bortamatch. 

Och det såg länge ut att bli en för svår nöt för Jimmy Thelins mannar att knäcka sedan Örebro tagit ledningen. Men i den 77:e minuten skickade Elfsborgs-tränaren in anfallaren Viktor Prodell. 

Sju minuter senare gjorde han 1–1. Ytterligare två minuter senare 1–2, vilket innebar tre poäng med hem i bussen till Borås.

– Det här var jätteskönt. Jag tycker att vi gör en riktigt bra match i dag. Sedan är Oscar (Jansson, målvakt Örebro) jävligt bra och gör många bra räddningar, säger Simon Lundevall, som också passar på att hylla lagkamraten och tvåmålsskytten Viktor Prodell. 

– Han är supervass, en av de målfarligaste spelarna som jag har spelat med. Han gör alltid mål, och även om han inte spelat så mycket i år har han ändå gjort tre mål. Man vet verkligen vad man får när han kommer in. Kanonbra inhopp, det är han som avgör. 

Fick mål bortdömt

Att Elfsborg nu inleder med en seger direkt efter uppehållet var viktigt, menar Lundevall. Inte minst med tanke på starten i våras.

– Vi hade det lite tungt i våras med många uddamålsförluster. Sen fick vi en bra avslutning på våren som vi hade med oss, vi gick in med en bra känsla i dag och visade verkligen att vi är på gång. 

Tidigare i matchen, i inledningen av den andra halvleken, hade Elfsborg redan haft en boll i nät. Men det dömdes bort.

– Egentligen vet jag inte varför det dömdes bort. Jag förstod inte vad han (domaren) menade. Han sa att spelaren i målgården störde målvakten. Jag har inte sett några repriser, så jag ska väl inte säga något, men jag tyckte det kändes väldigt konstigt, säger Simon Lundevall. 

Ett bortdömt mål som dock varken gör till eller från, eftersom Elfsborg som sagt ändå kunde åka hem med alla tre poäng. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!