”Helt fel – det är ett katastrofalt domslut”

Martin Olsson gjorde Häckens första mål.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Nya skadeproblem. Alexander Jeremejeff fick kliva av med en befarad lårskada.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Leo Bengtsson gjorde en bra match och tog själv hand om straffen som han fixade.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Häcken behövde göra minst fyra mål för att gå vidare. Efter en mållös första halvlek fick de in två mål efter paus. Men det räckte inte, Aberdeen gick vidare från dubbelmötet. 

– Stolt över spelarna, de gav allt de kunde men det räckte inte hela vägen, säger Per-Mathias Högmo.

Häcken inledde piggt och Leo Bengtsson skapade på egen hand ett bra läge redan i den första minuten. Bara någon minut därefter prickade Tobias Heintz utsidan av stolpen. 

Aberdeen föll lågt och tillät hemmalaget att ha mycket boll. Men Häcken hade svårt att komma till fler farliga chanser. 

Istället var det gästerna som stack upp och skapade två farliga chanser, men Peter Abrahamsson höll tätt i Häcken-målet.

Med drygt fem minuter kvar av den första halvleken fick också Alexander Jeremejeff kliva av med en befarad lårskada. Han ersattes av Nasiru Mohammed.

– Fick en känning i baksidan där men det ska förhoppningsvis vara inte för allvarligt, säger Alexander Jeremejeff.

Drömstart för Häcken i andra

Häcken fick en kanonstart på den andra halvleken då Martin Olsson rann igenom och hittade rätt bakom skottarnas målvakt. 

Tre mål till behövdes för att ta matchen till förlängning och hemmalaget tryckte upp laget och försökte skapa press på Aberdeen. 

Det gav också utdelning. Med 25 minuter kvar att spela tilldömdes Häcken straff efter att Leo Bengtsson fällts av gästernas målvakt. Straffen förvaltade han själv på bästa sätt. 

– Vi känner att de blir skakiga och att vi kommer närmare och närmare där. Med 20 minuter kvar är det mycket fotboll kvar att spela, säger Per-Mathias Högmo.

En man kort sista 20 minuterna

Patrik Wålemark fick två gula kort inom loppet av två minuter.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Glädjen blev dock kortvarig. Detta då Patrik Wålemark på två minuter åkte på två gula kort och därmed blev utvisad. 

– Jag försöker hålla undan honom och han lägger sig och filmar. Jag trodde att det skulle vara högre domarnivå än så här i Europa. Det är en svag jävla domare, men det är vad det är, säger Patrik Wålemark.

”Ett katastrofalt domslut”

Per-Mathias Högmo håller med.

– Det är ett katastrofalt domslut. Om man ska dela ut ett andra gult kort på så kort tid ska man vara riktigt säker på sin sak. Han har helt fel där och ödelägger matchen för oss, säger tränaren.

Mer mål än så blev det därför inte. Häcken är därmed utslaget ur den andra kvalomgången till Uefa Conference League efter totalt 3–5 mot Aberdeen. 

– Jag är stolt över spelarna, de gav allt de kunde men det räckte inte hela vägen. Men vi kan ta med oss mycket positivt från den här insatsen, säger Per-Mathias Högmo.