Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tuominen utburen på bår i cupsegern

Häckens Jasse Tuominen blev utburen på bår tidigt i cupmatchen mot Angered.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Viktor Lundberg och Alexander Söderlund firar efter ett av Häckens mål.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Angered hade ledningen efter första halvlek och såg ut att vara på väg mot en skräll. 

Då växlade Häcken upp och vann med 3–1.

– Vi sa att vi inte skulle krångla till det så mycket, säger Häcken-tränaren Andreas Alm. 

Efter en klar 0–3-förlust mot Malmö i den allsvenska seriefinalen i söndags var Häcken ute efter att snabbt studsa tillbaka i vinnarspåret igen. 

Så blev också fallet i svenska cupen-kvalet mot Göteborgslaget Angered. Men det satt långt inne. 

Angered tog nämligen ledningen efter dryga halvtimmen genom Haris Avdiu men fick sedan se sig omsprungna i den andra halvleken sedan Häcken växlat upp tempot och gjort tre mål.

– Vi sa att vi inte skulle krångla till det så mycket. Det var en tajt match med mycket dueller, säger Alm och fortsätter:

Misstänkt allvarlig knäskada

– Jag har sett dem spela i serien och de är bra offensivt och löper mycket i djupled. Jag tyckte att vi gick alldeles för mycket på kraft i våra avslutslägen. I andra spelar vi mer förutsägbart och där vi kände att det fanns ytor. 

Smolket i glädjebägaren för BK Häcken var den skada som Jasse Tuominen ådrog sig tidigt i matchen. Tuominen blev utburen på bår och såg ut att vrida sig i smärtor. 

– Det verkar vara en knäskada som är mer än kort tid. Vi får väl se när det kommer, men han är borta från matchen på lördag i alla fall, säger Andreas Alm.

På lördag väntar match i allsvenskan mot Falkenberg för Häcken.