Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tobias Hysén säljer sin restaurang – efter ett år

Här är Tobias Hysén när han gästade Expressens monter på bokmässan tidigare i år.
Tobias Hysén.
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Henrik Jansson
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Blåvittprofilen Tobias Hysén, 37, säljer sin restaurang – efter knappt ett år. 

Prislappen: 4,9 miljoner kronor. 

– Olivedal har överträffat alla våra förväntningar. Vi släpper den inte till första bästa, säger han. 

Hysén säljer sin restaurang.
Foto: ERIK SIMANDER / TT

I mars slog den totalrenoverade restaurangen i Svingeln upp portarna. 

Ambitionen var att bli ett högkvalitativt alternativ till de vanliga sportbarerna och fokus har legat på vällagad husmanskost. 

– Jag känner att det saknas bra alternativ till de vanliga sportbarerna. När man går ut för att kolla en match finns det nästan bara samma burgare, pommes och barbequesås att välja på oavsett var man hamnar. Därför är det kul att tillföra något annat i staden. Vi är inte en sportbar, vi är en restaurang där man kan se på sport – men också en plats där det bara är trevligt att träffas, äta, dricka och hänga, sa Tobias Hysén när konceptet lanserades

Tobias Hysén i baren på restaurangen.
Foto: PRIVAT

Väntas omsätta nio miljoner kronor

Den förre anfallaren äger restaurang Olivedal tillsammans med en handfull personer med blåvit koppling, och har själv synts bakom bardisken på stället.

Restaurangen väntas enligt Blocketannonsen omsätta omkring nio miljoner under det första verksamhetsåret – men nu väljer alltså gänget bakom satsningen att sälja Olivedal. 

Anledningen till försäljningen uppges vara tidsbrist då ägarna har tvingats öka sina engagemang i andra projekt. Deras förhoppning är att hitta en ny krögare som vill fortsätta driva restaurangen på den inslagna vägen.

Restaurang Olivedal.
Foto: PRIVAT

”Har för mycket annat”

Tobias Hysén kommenterar beskedet så här: 

– Olivedal har överträffat alla våra förväntningar. Det har varit så himla roligt att få skapa den här platsen. Då ägargruppen har för mycket annat på olika håll och behöver zoona ut mer och mer erbjuder vi nu någon eller några att ta över. Allting finns. Allting är klart. Köket är nytt. 

– Nu ska vi hitta någon eller några med passionen för idrotten som vill driva det vidare. Vi kommer inte släppa till första bästa. Vi har skapat en plats som vi är stolta över.

Har det blivit som du trodde? 

– Ja, det har det verkligen blivit. 

Här är några av dagens största sportnyheter: