Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svennis avslöjar: ”Jag var inte helt nykter...”

Svennis är gäst hos Fredrik Skavlan i SVT. Foto: Foto: Alison Painter/Monkberry / SVT/Skavlan
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Sven-Göran Eriksson, 71, bor i en lyxig herrgård på 850 kvadratmeter. 

Han köpte fastigheten på ett något annorlunda sätt.  

– Jag var kanske inte helt nykter, säger Svennis i SVT-programmet ”Skavlan”. 

2002 slog tränarikonen till och köpte Björkefors herrgård utanför Sunne hemma i Värmland för 5,8 miljoner kronor. Efter en totalrenovering förvandlades det gamla konvalescenthemmet till ett lyxhus på 850 kvadrat. Utöver huvudbyggnaden finns på tomten bland annat ytterligare ett bostadshus, en sjövilla, en tennisbana och ett poolhus med en stor saltvattenpool.

För några år sedan ville Svennis sälja fastigheten och då låg prislappen på 40 miljoner, men sedan ångrade han sig och han bor fortfarande kvar i väntan på ett nytt tränaruppdrag ute i världen. 

Svennis: Det där var grejer

När 71-åringen gästar den norske tv-profilen Fredrik Skavlan i SVT berättar han om hur det gick till när han köpte fastigheten. Han var hemma på semester, hade hyrt en båt med några vänner och gled omkring på sjön Fryken. 

– Då frågade jag kaptenen rätt som det: ”Känner du till något sommarställe runt sjön som är till salu för jag har alltid velat köpt mig ett?”, säger Svennis. 

Kaptenen hade koll och fem minuter senare lade båten till vid en brygga. 

– Jag hade aldrig sett det huset förut, men jag tänkte ”men det där du, det var grejer”. Jag klev upp där och det var några som följde med och knackade på. Klockan var elva- halv tolv på natten och ägarinnan öppnade. 

”Vad gör du här mitt i natten?”

– ”Svennis, vad gör du här mitt i natten?”. Jag var kanske inte helt nykter efter en lång middag och… ”Jag vill köpa huset av dig för jag hörde att det var till salu.”. 

Ägarinnan fann sig snabbt. 

– ”Ja, Svennis, tror du att du kan vänta till i morgon bitti?” ”Ja, det kan jag göra” och så åkte jag dit dagen därpå, säger han med ett leende i programmet. 

 

”Skavlan” sänds i SVT1 klockan 21.00 på fredagskvällen.