Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaret: ”Du vet inte hur det förhållandet var…”

Sven-Göran Eriksson.Foto: ANNA-KARIN NILSSON
TV4-programledaren Malou von Sivers.Foto: PETER KNUTSON / TV4
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Sven Göran Eriksson, 70, har varit gift en gång – och har inga planer på fler giftermål.

I ”Malou efter tio” berättar tränarikonen om hur han lever i dag, om framtiden – och den vitt uppmärksammade relationen med Nancy Dell'Olio, 57.

– Du vet inte hur det förhållandet var – men det var stormigt, säger ”Svennis” till programledaren Malou von Sivers, 65.

Sven-Göran Eriksson vill ta över ett fotbollslag igen.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Sven-Göran Eriksson – en av Sveriges mest framgångsrika tränare genom tiderna – är alltjämt arbetslös efter att ha fått sparken från kinesiska Shenzhen FC i mitten av juni i fjol.

Men suget efter att träna ett fotbollslag finns fortfarande.

– Nästa jobb jag tar är definitivt inte för pengarnas skull, sa han i en intervju med Fotbolldirekt.se för ett år sedan.

Nyligen berättade han att det finns konkret intresse för hans tjänster i Asien.

– Ett mindre asiatiskt landslag har visat intresse inför asiatiska mästerskapen i januari. Det skulle i så fall handla om ett jobb över fyra månader, sa ”Svennis” i början av oktober enligt NWT

Och i torsdagens ”Malou efter tio” berättade Sven-Göran Eriksson att han under fredagen kommer att flyga till Asien för ett möte om ett nytt jobb. 

– Det är ett jobb som är intressant. Det är inte världens bästa landslag, men det är i alla fall ett landslag, säger Svennis i TV4-programmet. 

David Beckham och Sven-Göran Eriksson under fotbolls-VM 2006.Foto: ARIS MESSINIS

 

”Jag var aldrig otrogen”

Eriksson har en imponerande meritlista och har lett 19 olika lag. Ändå är det många som associerar honom med annat än främst fotboll.

– Jag hoppas att folk förknippar mig med fotbollen, och det jag har gjort där. Men en del tänker nog på kvinnorna när de hör mitt namn. Tyvärr, sa han i somras.

Sven-Göran Eriksson har två barn med sin före detta fru Anki Eriksson Graves.

1995 skilde sig paret.

Men det är för de andra kvinnorna, efter äktenskapet, som Svennis är mest omskriven. Det är för romanserna med italienskan Nancy Dell'Olio, tv-profilen Ulrika Jonsson och FA-sekreteraren Faria Alam som hans namn flera gånger har prytt löpsedlarna.

Skandalrubriker om otrohetsaffärer har kantat Svennis tränarkarriär. Men i en intervju med Expressens Anna Friberg förra sommaren gav Svennis sin syn på skriverierna:

– Jag var till exempel aldrig otrogen mot Nancy, eftersom vi inte var gifta. Så resonerar jag, men så tänkte inte den engelska pressen.

Svennis och Nancy under Erikssons tid som engelsk förbundskapten.Foto: HENRIK MONTGOMERY / PRESSENS BILD

 

”Livet går vidare”

När Sven-Göran Eriksson i dag gästade TV4 och Malou von Sivers i programmet ”Malou efter tio” fick han återigen prata om rubrikerna kring kvinnohistorierna.

– Jag tror inte att jag är annorlunda än någon annan. Sedan har jag tjänat pengar och, under några år, blivit berömd. Det gör väl sitt. Makt och pengar kanske… Det hade varit annorlunda om jag hade varit byggnadsarbetare eller rörmokare – då hade det inte varit lika stor uppståndelse kring mig, menar Svennis och fortsätter:

– Jag var gift en gång i tiden och sedan skilde jag mig. Sedan dess har jag aldrig gift om mig.

När Sven-Göran Eriksson säger att han ”egentligen inte” uppfattar att han har varit otrogen någon gång höjer Malou von Sivers på ögonbrynen i programmet.

Malou: Men är inte det konstigt om du har haft förhållande..?

– Jo... men vem vet hur det förhållandet var? Jag vet – du vet det inte. Det var storm. Det långa förhållandet jag hade med en italienska – det var stormigt och inte alltid så bra som man hade önskat sig. Men så är det, livet går vidare, säger Svennis.

Svennis har ett distansförhållande med Yaniseth Alcides.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

 

”Tittar på grått hår och tycker det är bra”

I dag har han ett distansförhållande med dansaren och modellen Yaniseth Alcides som bor i Panama, men något nytt bröllop planerar den svenske fotbollstränaren inte. 

– Jag är tillsammans med en kvinna från Panama sedan tio år tillbaka, men vi bor inte tillsammans. Hon bor i Panama och jag bor i Kina och för tillfället i Värmland. Vi träffas ofta, men inte på heltid. Det är jättebra. Jag behöver inte gifta om mig, jag har två fina barn. Den delen av livet har jag gjort och damen i fråga har också en son på 15 år, säger han i ”Malou efter tio”.

Svennis är inte redo att ge upp karriären riktigt än och konstaterar att han är en rastlös person.

Han tror att han fortfarande är intressant i Asien av en speciell anledning.

– I Asien är erfarenhet väldigt viktigt. De tittar på grått hår och tycker att det är bra. Det gör man inte i Europa, kanske med all rätt. Tränarna blir yngre och yngre här och det är säkert bra – men så är det inte i Asien än. Det är många som tycker det är dags att gå i pension i min ålder – och det kanske är det som kommer att hända – men jag vill gärna ha ett jobb till eller två, säger Sven-Göran Eriksson.

Sven-Göran Eriksson

Ålder: 70 år.

Bor: Björkefors herrgård utanför Sunne, Värmland.

Familj: Barnen Johan och Lina. Pappa Sven. Distansförhållande med flickvännen Yaniseth Alcides.

Tränarkarriären:

1977–1978 Degerfors

1979–1982 IFK Göteborg

1982–1984 Benfica

1984–1987 Roma

1987–1989 Fiorentina

1989–1992 Benfica

1992–1997 Sampdoria

1997–2001 Lazio

2001–2006 England (förbundskapten för landslaget)

2007–2008 Manchester City

2008–2009 Mexiko (förbundskapten för landslaget)

2009–2010 Notts County FC (sportchef)

2010 Elfenbenskusten (förbundskapten för landslaget)

2010–2011 Leicester City

2012 Tero Sasana, Thailand (rådgivare och teknisk direktör)

2013 Al-Nasr, Förenade Arabemiraten (teknisk direktör)

2013–2014 Guangzhou R&F

2014–2016 Shanghai SIPG

2016-2017 Shenzhen FC