Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vet inte om det var ett topplag eller bottenlag”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. 0-0 i derbyt på Gamla Ullevi. 

Efteråt pikade Gaismålvakten Marko Johansson motståndet. 

– Om jag ska vara helt ärlig vet jag inte om det var ett topplag eller bottenlag vi mötte, säger han. 

Gais skapade mängder med chanser mot Örgryte, men har fortsatt stora problem med målskyttet. 

– Klart man är besviken när man gör en sådan här match. Det ska vara 3-0 och tre poäng till oss. Det är som det har varit hela säsongen, vi kan inte göra mål. Jag vet inte vad det är. Det kanske är för att jag står i mål när vi tränar, haha, säger Gaiskeepern Marko Johansson. 

– Det är så i fotbollen, det kanske blir stolpe in framöver. I dag spelade vi på vår högsta nivå, det är synd att vi inte gör det varje match bara. Man får gilla läget. 

Vad säger du om Öis i dag? 

– Om jag ska vara helt ärlig vet jag inte om det var ett topplag eller bottenlag vi mötte. Du ser var vi ligger och var de ligger och du ser att vi är det klart bättre laget över 90 minuter. Det känns som att vi ska byta position i tabellen. 

”Äh, vad var det?” 

Marko Johansson fick en del att göra i slutet. Först när Calle Wede tog sig fram bra centralt och avlossade ett lågt skott, och sedan när han knep bollen precis framför Gustav Ludwigsons fötter. 

–Äh, vad var det? Två lägen, sedan hade de inget mer. Vi hade tio. Jag stod på rätt plats och det är mitt jobb att rädda de bollarna. Jag får hjälp av försvaret och tar det jag ska ta, säger Johansson. 

Poängen kan i slutändan ändå betyda en del för Gais som jagar nytt kontrakt. 

– Vi har det i egna händer. Alla poäng är viktiga i det här läget. 

Svarar på Gaispiken 

Öisarna var allt annat än nöjda med sin prestation mot ärkerivalen på Gamla Ullevi. 

– Alla där inne är grymt besvikna, vi hade inte tänkt oss att det skulle bli så här. Tre poäng här hade betytt allt i dag. Vi blir i stort sett överkörda i första, vi är bättre i andra, men vi kan inte ge bort en halvlek på det sättet, då blir det för tungt. De värnade nog mer om en poäng än vad vi gjorde, säger Gustav Ludwigson och fortsätter: 

– Extra tungt när Varberg och J Södra kryssade också. Vi har så många nästan-lägen i dag, men det blir aldrig något ordnat spel, mest Hawaii. Någon långboll, felpass… vi kom knappt i uppställda positioner, men vi tog i alla fall kampen i andra. 

Är allsvenskan kört nu? 

– Det kan man inte säga, men det ser jävligt mörkt ut, säger Ludwigson. 

Marko Johansson sa att han inte visste om det var ett bottenlag eller topplag de mötte i dag. 

Ett bottenmöte skulle väl jag säga att det var i så fall. Jag vet inte om man kan vara kaxig i det läget de är nu, men visst...