Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vass frispark säkrade segern i skytteligan

Ajdin Zeljkovic.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Öis stängde säsongen med en stabil seger mot nedflyttningsklara Vasalund.

2–1-segern var också ett avsked till två veteraner – Hannes Sahlin och Ailton Almeida.

– Det är klart att det är mycket känslor i en sån här match när jag har varit så länge i Öis, säger Almeida till Discovery plus efter att ha gjort mål i sin sista match för klubben.

Öis gick ut för att försvara sin åttondeplats i serien.

Och den tycktes säkrad redan i mitten av andra halvlek:

I den 20:e minuten drog veteranen Hannes Sahlin, som gjorde sin sista match i Öis-tröjan, på sig en frispark alldeles utanför Vasalunds straffområde.

Han ställde själv upp för att slå frisparken med sin vänster, bredvid stod lagets skyttekung Ajdin Zeljkovic med sin fruktade högerfot.

Det blev Zeljkovic som sköt förbi och över muren och in vid högerstolpen – hans 18:e fullträff i superettan i år, vilket räckte för att säkra segern i skytteligan.

”Jätteskönt avsluta med seger”

Bara fyra minuter senare var det dags för Ailton Almeida, som också gjorde sin sista match i Öis, att göra 2–0. 

I kamp med en Vasalunds-försvarare sköt han in bollen vid vänster stolpe.

Vasalund lyckades reducera i andra halvlek, men Öis var det genomgående bättre laget och tog en stabil seger i årets serie, där rödblått slutade på åttonde plats.

– Jätteskönt få avsluta med seger. Och det är ju alltid roligare att åka hem med en go vinst, säger Hannes Sahlin till Discovery plus efter sin sista insats i Öis A-lag.