Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Varberg krossade Syrianska: ”Var närmare 10–0 än 5–1”

Astrit Seljmani jublar efter att Varberg krossat Syrianska med 5–0. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Varberg har haft en knackig höst med blott sju poäng på åtta matcher. På lika många matcher har man dessutom endast mäktat med att göra sex mål. 

Hemma mot Syrianska kom därför en efterlängtad islossning.
– Nu har vi allting i egna händer, säger Varbergs Perparim Beqaj efter 5–0-segern. 

Varberg rivstartade superettan-säsongen och skaffade sig ett fint försprång i tabellen inför sommaren. Därefter har det dock gått desto mer knackigt. Sedan segern mot Degerfors den 10 juli har Varberg spelat åtta matcher. På dessa har man endast lyckats plocka ihop till sju poäng, varav blott en seger. 

Hemmamatchen mot bottenlaget Syrianska var därför viktig på flera sätt för Varberg, dels för självförtroendet inför slutspurten och dels för att haka på J-Södra och Mjällby i toppskiktet av tabellen. 

Vann avsluten med 26–1(!)

Och det kom att bli en förlösande seger. Varberg körde över gästande Syrianska fullständigt och segersiffrorna skrevs till hela 5–0. 

– Det är inte alltid lätt att möta lagen längre ner i tabellen då alla räknar med att man ska vinna. Men jag tycker att vi gör en väldigt bra insats som lag, att vi sedan gör många mål är bara en bonus, säger Perparim Beqaj. 

Enligt den officiella statistiken vann Varberg dessutom avsluten med hela 26–1(!). 

– Det var närmare 10–0 än 5–1, vi hade fler chanser att utöka ledningen men får nöja oss med 5–0 i dag. Att vi skulle ha 26–1 i avslut måste nog vara något slags rekord. Men det viktigaste är ändå att vi vinner matchen och tar tre poäng, säger Beqaj. 

J-Södra väntar i nästa omgång 

Att få studsa tillbaka efter en tyngre tid kan dock komma att bli minst lika viktigt som de tre poängen i sig. 

– Vi har haft en liten svacka, men i dag kom vi tillbaka och nu väntar en väldigt viktig match mot J-Södra i nästa omgång. Vi kommer att komma in där med gott självförtroende. 

Ja, hur viktig var den här segern för er egentligen?

– 5–0 på hemmaplan är jätteviktigt för självförtroendet, fansen och staden. Vi vill upp, det är det vi vill. Nu har vi allting i egna händer. Vi har kvar både J-Södra och Mjällby i programmet. Det blir spännande på tisdag att se hur vi mäter oss mot dem.