Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Var omtumlande och jobbigt först”

Gais vann sista matchen i superettan mot Gif Sundsvall. Nu väntar Dalkurd i kvalspel.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Fredrik Holmberg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Han har varit assisterande tränare åt Stefan Jacobsson i Gais under två säsonger.

När Jacobsson sedan fick sparken med två omgångar kvar av superettan var det just Fredrik Holmberg som fick ta över.

Nu ska han försöka rädda laget kvar via kval mot Dalkurd.

– Första tiden var bara jobbig, samtidigt är det en annan del där jag är fullt fokuserad på vad jag ska göra för klubben. Det är bara att gå in i bubblan och köra, säger 42-åringen.


Kvalmatcherna sänds för dig som är Premiumkund eller på SportExpressen Play!

Här ser du Dalkurd-Gais med start 18.50 på torsdag

När Stefan Jacobsson nyligen fick lämna sitt uppdrag valde Gais att låta assisterande tränaren Fredrik Holmberg ta över.

Nu är det han som ska leda laget i kvalspelet för att förnya kontraktet i superettan.

Där väntar Dalkurd i två matcher på torsdag och söndag, ett dubbelmöte som direktsänds för dig som är Premiumkund eller på SportExpressen Play.

– Vi hade självklart velat lösa nytt kontrakt utan kvalspel, så är det. Nu har läget blivit som det blivit och då ser man i stället fram emot matchen, säger Fredrik Holmberg.

Hur har det varit för dig att ta över i det här läget?

– När något sådant händer är det aldrig kul och det var väldigt omtumlande och jobbigt till en början, jag och Stefan har lärt känna varandra bra. Första tiden var bara jobbig, samtidigt är det en annan del där jag är fullt fokuserad på vad jag ska göra för klubben. Det är bara att gå in i bubblan och köra.

Vi fokuserar fullt ut på vad vi kan göra. Vi vet att det vi gör i nuet är det som kan påverka framtiden bäst. Det har våra killar gjort till hundra procent.

I sista seriematchen mot Gif Sundsvall avslutade Gais med en seger, 2-1.

– Hela den här tiden har vi fokuserat väldigt mycket på oss själva och vårt spel. Efter Sundsvall la vi den till handlingarna och gick vidare med vad vi ska göra för att närmaste tiden ska bli så bra som möjligt. Vi fattade ganska snabbt att det här inte handlar om att utveckla en massa fantastiska idéer eller gå in i detaljer och grotta, framför allt handlar det som att få in energi i vardagen, säger Holmberg.

”Håller det inom oss”

Han pratar gärna om laget, föreningen och matcherna som väntar – men kring skadeläget i truppen är det locket på från Gaishåll.

– Vi kommenterar inte det utåt i någon av de här fyra matcherna på slutet. Vi kommenterar inte tillgänglighet på spelare, spelsystem eller annat. Det håller vi helt inom oss och det får man ta på plats i stället, säger han och fortsätter:

– Jag vet att Dalkurd vill spela fotboll. Det vill vi också, men hur det blir eller hur det kommer se ut får man vänta tills klockan 19 på torsdag för att veta.

Även resplanen till första matchen i Uppsala väljer Gaisledningen att hålla för sig själva.

– Totalt kommer vi att ha haft tre träningar mellan Sundsvallsmatchen och Dalkurd. Vi reser upp på onsdagen och bor i en närliggande stad, men inte i Uppsala. Och efter matchen kommer vi se till att ta oss hem på ett bra sätt, säger Fredrik Holmberg.

Så spelas kvalet

Torsdag 2 december

19.00: Dalkurd-Gais

19.00: Skövde-Akropolis

Söndag 5 december

14.00: Akropolis-Skövde

16.00: Gais-Dalkurd


Matcherna direktsänds för dig som är Premiumkund och på SportExpressen Play!