Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vad fan ska man säga – vi får springa som djur”

Emil Wahlström.Foto: BILDBYRÅN
Gais har inlett säsongen med en seger och en förlust.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

1-0 hemma mot Jönköping i premiären – följt av 0-3 mot Norrby. 

Gais hade det jobbigt i Borås. 

– Vi gör jävligt många konstiga misstag och får springa som djur, säger backen Emil Wahlström, 33. 

0-0 i paus, men sedan lossnade det för hemmalaget Norrby mot ett defensivt Gais. 

Alen Krasnici gjorde 1-0 direkt efter halvtidsvilan innan inhopparen och förre gaisaren Dardan Rexhepi tryckte in två bollar på kort tid när gästerna hade flyttat upp spelet. 

– Vad fan ska man säga? De är bättre och vi är alldeles för slarviga med bollen och löser inte deras press. De får ett ganska stort tryck på oss och vi är tyvärr inte tillräckligt skickliga, säger Emil Wahlström. 

– De utnyttjade lägena de fick. Inget snack om att de var bättre än oss. 

”Inte så farligt att ha bollen”

Emil Wahlström tycker att Gais passningsspel är ett stort problem och att det måste pratas igenom. 

– Vi tappar ju bollen extremt lätt och jag vet inte vad det beror på. Antingen är vi rädda för att göra fel eller så är vi trötta för att vi har försvarat så mycket. Det är något vi får gå igenom tillsammans. Vi måste släppa ner axlarna och börja leva med bollen, det är inte så jävla farligt att ha den, fortsätter den förre BK Häcken-försvararen. 

En del skadebekymmer har ställt till det för honom tidigare och han satt på bänken mot Jönköping i premiären, men mot Norrby blev det 90 minuter. 

– Det är positivt och det kändes väl helt okej. Jag har ju tränat på mest hela tiden, men nu får man se hur kroppen reagerar på matcherna. Det gäller att vara noggranna och belasta rätt innan skadorna kommer. Vi måste vara jävligt smarta så att vi är friska till matcherna, men det är ju samma för alla lag, säger Emil Wahlström. 

På söndag möter Gais Brage hemma på Gamla Ullevi i den tredje omgången.