Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utreds för matchfixning – hela truppen förhörs

Flera matcher som Gais spelade under 2019 misstänks vara föremål för matchfixning.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
En polisutredning är inledd.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. I förra veckan kunde GT avslöja att flera av Gais matcher under 2019 misstänks vara föremål för matchfixning.

Enligt Fotbollskanalen kommer nu hela Gais A-trupp att förhöras.

– Vi kommer att prata med alla som var i laget under 2019, säger Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet, till sajten.

Flera matcher som Gais spelade under 2019 misstänks vara föremål för matchfixning och GT kunde i förra veckan berätta att en polisutredning är inledd. Både superettaklubben och Svenska fotbollförbundet har underrättats om den pågående utredningen, som i synnerhet rör matcher som Gais varit involverade i. 

– Det jag kan säga är att utredningen riktar sig mot kriminella nätverk som vi har riktad verksamhet mot sedan tidigare. Det är en utredning som går mot kriminella nätverk. Vi fokuserar inte på Gais eller att Gais skulle vara inblandade som förening, utan att Gais-matcher möjligtvis – eller att det tyder på att Gais-matcher har använts av kriminella nätverk, sa Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet, i förra veckan.

Gais spelare tackar publiken efter en match i fjol.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Det pågår en insats”

Gais-ordföranden Jonas Andersson har tidigare sagt att klubben informerats om utredningen. Han har även tagit avstånd från matchfixning.

– Matchfixning är ju ett gift i idrotten och måste motverkas på alla sätt och vis. Att det förekommer har vi sett exempel och domar på, det är oerhört obehagligt att våra matcher verkar vara föremål för någon form av granskning. Jag vet inte så mycket mer.

Nu skriver Fotbollskanalen att alla spelare och ledare som var i Gais under fjolårssäsongen kommer att förhöras. Under tisdagen inleddes förhören med den nuvarande truppen på Gaisgården. Även spelare som har bytt lag sedan i fjol kommer alltså att förhöras.

– Det pågår en insats i Göteborg och vi kommer att prata med hela Gais A-lag. Vi är på plats nu och förhören pågår, bekräftar Fredrik Gårdare för Fotbollskanalen.