”Tycker ändå vi är i en bättre sits i år”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Ny förlust mot Jönköpings Södra och bara målskillnad skiljer Gais från direktnedflyttning. Mathias Karlsson medger att det är jobbigt men försöker se positivt på situationen.

– Jag tycker ändå vi är i en bättre sits än förra året. I år har vi en bättre trupp och vi fortsätter tro på det, säger han.

Tre förluster på de fem senaste matcherna och 17 inspelade poäng på 17 matcher.

Läget ser inte ljust ut för Gais som nu ligger på samma poäng som Vasalund som är under strecket.

Det enda som skiljer de från nedflyttning är målskillnad.

– Det är en knivig situation, det är det. Men jag tycker ändå vi är i en bättre sits nu än förra året. Förra året trodde jag inte på det, men då löste vi det ändå, säger målvakten Mathias Karlsson och fortsätter:

– I år har vi en bättre trupp med bättre spelare och är starkare kollektivt. Jag tycker att vi har större chanser att lösa det i år än vad vi haft tidigare. 

”Det lilla sista saknas”

Mot J-Södra stod Gais för en bra prestation. Men laget har problem offensivt.

De har endast gjort 13 mål hittills i superettan. Mathias Karlsson medger att det måste förbättras.

– Vi gör en bra match idag rent prestationsmässigt tycker jag. Men det är ju självklart det lilla sista som saknas. Att vi är där i boxen för att verkligen göra mål. Det är väl det lilla som saknas, och det fattar väl alla att det är så, säger han. 

Efter matchen visade hemmapubliken sitt stöd till Gais.

”Det var härligt att se”

– Majoriteten av supportrarna applåderade. Sen fanns det även de som inte gjorde det och vi förstår att de är frustrerade, vi är lika frustrerade, säger Mathias Karlsson och fortsätter:

– Men det var härligt att se så många visa sitt stöd. Det måste vi ta med oss. För det är den enda vägen, vi behöver energi och det får vi energi av.

Nu väntar topplaget Landskrona i nästa omgång där han hoppas på en vändning på den negativa trenden.

– Det är tungt nu. Men allt vi gör just nu är att jobba arslet av oss för att lösa det. Vi tar steg, det visar vi idag och vi kommer fortsätta att jobba hårt för att bygga vidare på det, säger Mathias Karlsson.