Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Sjukt besvikna – det här suger”

Örgrytes Victor Sköld. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Örgryte var på väg mot en drömstart i superettan. 

Nyförvärvet Victor Sköld, 29, nickade tidigt in 1-0, men med bara minuter kvar kvitterade Norrby. 

– Det här suger, det är hemskt, säger anfallaren. 

2 413 åskådare hade tagit sig till Ullevi i vårkylan för att se Öis premiärspela mot Boråslaget Norrby. I den 22:a minuten drog hemmalaget i gång ett fint anfall på högerkanten. Gustav Ludwigson tog sig ner till kortlinjen och slog ett perfekt chippinlägg mot bortre stolpen. 

Där dök nyförvärvet från Örebro, Victor Sköld, upp och nickade behärskat in 1-0. 

– Som anfallare vill man alltid göra mål. Man är lite glad för att man har fått göra sitt första mål i superettan så att man kan gå vidare och slippa jaga det också. Det är skönt, men just nu känner man besvikelse. Så är det, säger 29-åringen. 

”Man älskar ju att vinna”

Med knappt 20 minuter kvar prickade Norrby stolpen och gästerna låg på för en kvittering – och när klockan stod på 88 kom utdelningen genom anfallaren Richard Yarsuvat, som klackade in bollen bakom Örgrytes målvakt Fredrik Andersson. 

– Det här suger, det är hemskt. Man älskar ju att vinna. Alla kämpar och sliter och gör det fantastiskt bra i 87 minuter. De gör ett fint mål och det är tråkigt. Alla är sjukt besvikna där inne, säger Sköld och nickar mot omklädningsrummet. 

Öis-anfallaren Gustav Ludwigson var på stopptid nära att trycka in segerbollen, men det hårda skottet smet tätt utanför stolpen. Örgryte fick nöja sig med en poäng i premiären. 

– Vi gör det ju helt okej, men det är synd att vi inte kan stänga matchen bara. Vi kanske borde ha avgjort tidigare och varit lite vassare när vi fick kontringarna. Jag borde ha varit mer effektiv och kanske spelat fram en extra passning eller gjort ett mål till, fortsätter Victor Sköld. 

”Någon tornado här inne”

Gamla Ullevis hybridgräsmatta är inte i speldugligt skick, så premiären spelade i stället på Ullevi där underlaget bedöms vara betydligt bättre.  

– Mattan var bra, men det är någon tornado här inne. Det blåser som tusan och man vet aldrig var vinden kommer ifrån. Det känns som att det är motvind varje gång man tar en löpning, haha. 

På lördag väntar Halmstads BK på bortaplan. Ett tidigt toppmöte om man får tro förhandstipsen. 

– Vi får inte deppa ihop för mycket. När man tappar det så här handlar det om vad man gör i nästa match. Vi ska visa att vi ska vara med där uppe, säger Victor Sköld. 

Så startade Öis mot Norrby

Fredrik Andersson – Oliver Stanisic, David Engström, Anton Lans – Danny Ervik, Jakob Lindström, Simon Nilsson, Filip Almström Tähti – Gustav Ludwigson, Ailton Almeida, Victor Sköld.