Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trotjänaren lämnar Gais: ”Tufft beslut”

Calle Elfgren Nyström.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Gais säkrade nytt kontrakt i superettan i sista omgången.

Nästa säsong får klubben klara sig utan trotjänaren Carl Elfgren Nyström, 30.

– Det har varit ett tufft beslut men det har vuxit fram under en tid och utgår helt och hållet ifrån familjen, säger han.

Ett stort antal spelare och tränare har kommit och gått – men Calle Elfgren Nyström har bestått. 

Men efter fem år i Gais är en era nu över – 30-åringen har bestämt sig för att lämna klubben. Elfgren Nyström, som förlängde sitt kontrakt för ett år sedan och skrev på för säsongerna 2020 och 2021, kommer att flytta tillbaka till Stockholm med familjen, meddelar Gais på sin hemsida.

– Redan när vi förlängde med Calle så berättade han om att familjen planerade för att flytta tillbaka upp mot Stockholm, men att man då inte bestämt när det skulle ske. Med tanke på hur mycket han har gjort för Gais under sina år i klubben var det ett enkelt beslut att gå honom till mötes avseende detta, säger Jonas Östergaard, som är fotbollsansvarig i Gais styrelse, och fortsätter: 

– Calle har varit en stöttepelare på planen, en pådrivare på match och träning, en bra lagkamrat och kapten och en fantastisk representant för klubben under fem år. Vi beklagar såklart beslutet som han och familjen fattat nu men kan inte annat än att önska honom lycka till i framtiden.

Calle Elfgren Nyström lämnar Gais.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

”Alla vet vad klubben betyder”

Den 193 centimeter långe mittbacken från Sunne kom till Gais från Sirius inför säsongen 2016, har vuxit ut till en nyckelspelare och tog över lagkaptensbindeln 2017. Totalt har det blivit 149 matcher i grönsvart.

– Det har varit ett tufft beslut men det har vuxit fram under en tid och utgår helt och hållet ifrån familjen. Jag är tacksam för att jag har fått vara i Gais så länge och den roll jag fått ha i laget. Alla vet vad klubben betyder för mig och jag kommer att fortsätta att vara gaisare och följa laget. Jag önskar Gais all lycka framöver och hoppas att supportrar, partners och andra runt klubben kan ha förståelse för mitt och familjens beslut, säger Calle Elfgren Nyström.

Gais räddade nytt kontrakt i superettan i sista omgången i helgen.


LÄS MER: Nyström nobbar Öis – är klar för Gais

LÄS MER: Gais hänger kvar i superettan

LÄS MER: Matchfixning utreds i Gais: ”Kriminella nätverk”