Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Thomas Askebrands besked: Lämnar Öis

Tränaren Thomas Askebrand lämnar nu Örgryte.Foto: MICHAEL ERICHSEN/BILDBYRÅN
David Engström och Filip Almström Tähti i Öis.Foto: MICHAEL ERICHSEN/BILDBYRÅN

Öis valde att inte utnyttja optionsåret i tränaren Thomas Askebrands kontrakt och sportchef i klubben kommer han inte bli.

Askebrand bekräftar nu att han lämnar efter säsongen.

– Det känns vemodigt, säger han till Göteborgs-Posten.

Thomas Askebrand tog över tränarsysslan i Örgryte inför fjolårssäsongen och ledde det anrika Göteborgslaget till en fjärde plats i superettan

I år var således förhoppningarna om en ännu bättre placering stor bland fansen, inte minst när tippade toppkolleger som Halmstad och Brommapojkarna floppade. 

Men med två matcher kvar av serien står det klart att öisarna får fortsätta vänta på en återkomst till allsvenskan.

Bestämde sig för ett par veckor sedan

Och Askebrand är inte längre mannen som ska försöka leda dem dit. Han bekräftar nu för Göteborgs-Posten att han lämnar föreningen efter säsongen.

– För ett par veckor sedan bestämde jag mig, i samråd med min fru, att jag inte skulle stanna kvar, säger han till GP.

Thomas Askebrands kontrakt var skrivet på 2+1 år, men Öis utnyttjade inte optionsåret.

Man har dock inte avfärdat att Askebrand ändå skulle kunna få förnyat förtroende – och samtidigt har den nuvarande tränaren varit ett av alla namn som nämnts i snacket om vem som ska bli Örgrytes nya sportchef.

Thomas Askebrands framtid oklar

Men det blir alltså inget av det.

– Jag tittar mig ofta i spegeln och är rätt hård mot mig själv. Det finns saker i vardagen som man hade kunnat handskas med på ett annat sätt. Möjligtvis så kanske vi inte skulle ha skiftat så som vi gjorde både spelmässigt och taktiskt, även om vi drabbades av många skador skulle vi kanske ha hållit oss mer till grunden, det vi började med. Vi skiftade spelsystem och där kan jag känna nu att vi kanske skulle ha hållit kvar lite längre även om det hade inneburit att man hade behövt spela med en spelare som inte helt hundra passade i en position. Kanske hade man i längden vunnit mer på det? Men när man inte riktigt ser att den typen finns i truppen så vill man försöka optimera det ändå. Och min filosofi har alltid varit att bygga mitt lag efter vilka spelare jag har och vad de har för styrkor. Rätt eller fel? Jag vet inte, men det har fungerat ganska bra hittills, svarar Thomas Askebrand på GP:s fråga om han hade kunnat göra någonting annorlunda i år.

Hur framtiden ser ut för Thomas Askebrand är ännu oklar.

– Vi får se. Det är klart att jag har pratat med lite klubbar, men jag vill avsluta det här först och främst och göra det på ett bra sätt. Vi har två matcher kvar där vi ska ge allt. Sedan hoppas jag kunna komma till något bra beslut. Vi får se vad det blir för något, säger han till GP.