Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sviten bröts för Gais mot Brage

Richard Yarsuvat blev Gais enda målskytt i förlusten mot Brage.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Trots en sen reducering av Richard Yarsuvat kom Gais inte närmare än 2-1 mot Brage mot bortaplan.

Därmed bröt man sin segersvit på två raka trepoängare när Douglas Karlberg blev tvåmålsskytt för Borlängelaget. 

– Det är hyperjobbigt, säger Gais–tränaren Stefan Jacobsson i Dplay.

Mötet mellan Brage och Gais på Domnarvsvallen präglades av kamp, duellspel och avgörande individuella misstag – just det sistnämnda föranledde Brages 2-0–mål när August Wängberg halkade i ett avgörande läge. Robbin Sellin fick upp farten, serverade André Kamp som på andra sidan straffområdet hittade nyförvärvet Douglas Karlberg. Dessförinnan hade Gais varit på god väg tillbaka in i matchen efter ett insläppt slumpmål – man lyckades visserligen reducera genom Richard Yarsuvat efter en delikat assist av Adnan Maric, men närmare än så kom man inte. 

Tränaren Stefan Jacobsson var synligt besviken efter matchen:

– Klart man är besviken, vi gör en bra match, hela vårt spel fungerar ganska bra och vi är det lag som är närmast att ta ledningen. Sen får man ju inte släppa till kontringar på det sättet… Jag är besviken på domaren att han låter den förflyttningen av bollen ske – enligt honom är det fyra-fem meter men enligt mig betydligt mer. Det ställer oss ganska rejält i det läget. Det är alldeles för långt avstånd för att bollen ska sättas i gång därifrån… Men men, det är bara att bryta ihop i bussen och sen komma igen, säger Jacobsson i Dplay och fortsätter:

”Jobbigt med kniven mot strupen”

– Det är hyperjobbigt – vi har vänt och ser att vi är inne i en bättre period, sen halkar Agge (August Wängberg… Forceringen är däremot för stressad, men det är lätt att stå vid kanten och tycka och tänka.

Bortaspelet är fortsatt problematiskt för Gais. 

– Jag vet inte riktigt vad det är som gör att vi inte lyckas ta så många poäng borta. Klart att det är jobbigt att spela med kniven på strupen, men samtidigt så har vi legat där hela säsongen och fajtats. Så fort man blir ängslig över att riskera att förlora en match så kommer det att bli jobbigt, säger Stefan Jacobsson.