Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svaret om skyttekungen: ”Ville inte vara kvar här”

Edin Hamidovic i derbyt mot Örgryte i höstas. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Enligt Gais ville Edin Hamidovic, 25, inte längre vara kvar i klubben.

Under transferfönstrets sista minuter tvingade anfallaren fram en flytt till konkurrenten Jönköpings Södra.

– Han var tydlig med att han inte ville vara kvar, säger Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i Gais.

Gais trupp var spikad inför säsongen 2019. 

Klubben bekräftade på sin hemsida att inga fler spelare skulle värvas och inga skulle lämna.

Därför var det till mångas förvåning som Edin Hamidovic på transferfönstrets sista dag blev klar för superettakonkurrenten Jönköpings Södra.

– Det är tråkigt. Vi hade både hoppats och räknat med Edin (Hamidovic) i årets trupp. Men detta var bäst för alla inblandade parter, säger Gais ordförande Jonas Andersson.

Enligt Gais fotbollsansvarige Jonas Östergaard ville Edin Hamidovic inte vara kvar i klubben. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Enligt Jonas Östergaard, som är fotbollsansvarig i Gais styrelse, gick det inte att behålla Hamidovic.

– Vi ville ha kvar honom och vi var väldigt tydliga med det. Vi gjorde allt vi kunde men tyvärr gick det inte att ha kvar honom. Han vill inte, säger Jonas Östergaard.

Besviken över situationen

Både styrelsen och den sportsliga ledningen var helt eniga i beslutet att sälja Hamidovic. Samtidigt menar Jonas Östergaard att han är besviken över hela situationen.

– Klart jag är besviken. Vi förlorar ju en bra anfallare samtidigt som vi inte har en stor trupp. Det här är inte bra för Gais som förening och inte bra för våra supportrar heller, säger han.

Edin Hamidovic återvänder nu hem till Jönköping för spel i Jönköpings Södra. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Varför ville han lämna?

– Det finns flera anledningar till varför men det tänker jag inte gå in i detalj på. Men han var väldigt tydlig med att han inte ville vara kvar i Gais, så mycket kan jag säga.

Intresset från Jönköpings Södra ska ha kommit den sista veckan. Den biten har sportchefen och huvudtränaren Bosko Orovic skött helt själv.

– Vi gav Bosko (Orovic) det mandatet. Sen är vi flera som har varit engagerade men vi har litat på Bosko fullt ut och gett honom det förtroendet, säger Jonas Östergaard.

Letar efter ny anfallare

Samtidigt börjar nu jobbet med att försöka hitta en ersättare till Hamidovic. Problemet är att Gais inte kan värva någon spelare som står under kontrakt eftersom transferfönstret nu är stängt.

– Han lämnar ett tomrum efter sig. Det måste vi försöka fylla nu och det är upp till Bosko att göra, säger Jonas Östergaard.

Huruvida Gais blev väl kompenserad för sin målskytt vill Östergaard inte svara på.

– Nöjd och nöjd... Vi ville ha kvar honom och vi gjorde allt vi kunde, men det gick till slut inte. Då blev Jönköpings Södra den bästa lösningen, säger han.

GT har sökt Edin Hamidovic för en kommentar.