Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Superlöftet tränar med Serie A-klubb

Superlöftet Nuha Jatta är nere i Italien och provtränar med Sassuolo.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Nuha Jatta.
Foto: BILDBYRÅN

Nuha Jatta, 18, kan vara förlorad för Gais.

Superlöftet är nere i Italien och provtränar med Serie A-klubben Sassuolo.

– Det är inga hard feelings från vår sida. Allt har gått till enligt god sed, säger Gais sportchef Nicklas Karlström.

Nuha Jatta fick debutera i superettan redan som 16-åring. Superlöftet, som är född 2003, fick debutera under Bosko Orovic i en tid då Gais var full av skador.

Sedan dess har han krigat på och tagit stora steg i Gais. I fjol fick han chansen sex gånger i superettan, i år har han dock inte fått spela.

Mittfältaren har också representerat det svenska ungdomslandslaget.

Men den unge mittfältaren kan vara förlorad för grönsvart – till ett annat grönsvart lag.

Provtränar med Sassuolo

Sedan en tid tillbaka är Nuha Jatta nere i Italien och provtränar med italienska Sassuolo. Klubben slutade åtta i Serie A.

– Han är nere och visar upp sig för Sassuolo, som också är grönsvarta vilket är lite märkligt... Men han kommer hem i veckan. Vi får ha en utvärdering om det när han kommer tillbaka, säger Nicklas Karlström, sportchef i Gais.

Han fortsätter:

– Men det är inga hard feelings från vår sida. Allt har gått rätt till och enligt god sed, så att säga.

Superlöftets kontrakt går ut den 30/6 med Gais. Efter det är han fri att gå till vilken klubb han vill.

Sportchefen: ”Utbildningsbidrag”

Om Nuha Jatta väljer att lämna Gais missar klubben en övergångssumma, men klubben kan förvänta sig utbildningsidrag för spelaren.

– Någon övergångssumma blir det inte, om han lämnar. Det är utbildningsbidrag. Det är det enda. Så är verkligheten, säger Nicklas Karlström.

Som samtidigt är glad för spelarens skull.

– Vi stoppar inte någon på det sättet. Vill han ta steget eller göra något annat, då ska inte vi vara en bromskloss i hans utveckling. Om han tycker att han kan utvecklas bättre någon annanstans än Gais, då är det så, säger Nicklas Karlström.

Nuha Jatta: ”Ingen stress”

Nuha Jatta berättar om tiden i Italien:

– Det är alltid roligt att att åka och testa något nytt. Man lär sig något då. Men jag har inte tagit något beslut om framtiden. Jag känner ingen stress över det. Jag trivs bra i Gais. Men ibland måste man testa något nytt. Vi får se, säger Nuha Jatta.

I Italien och Sassulo har han deltagit i en internmatch och flera träningar. Men han har inte fått några indikationer på något kontraktsförslag från Sassuolo.

– Nej, vi har inte pratat så mycket om det. Jag tänker inte på det. Jag tränar med Gais på måndag som vanligt, säger Nuha Jatta.