Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stoppar spel på superettamatch

Det är spelstopp på Norrbys match mot Falkenberg i kväll. Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN
Falkenberg kan i kväll säkra avancemanget till allsvenskan. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN

Svenska spel stoppar spel på matchen mellan Norrby och Falkenberg i kväll.

Det har framkommit misstankar om oegentligheter kring matchen, uppger spelbolaget.

– Det är tråkigt så klart, men nu måste vi fokusera på kvällens match, säger Norrbys klubbchef David Kryssman till Borås Tidning.

Norrby spelar för nytt kontrakt i superettan. Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN

I fjol utfärdade Svenska spel spelstopp på Norrbys matcher efter 0–3-förlusten mot Dalkurd. Spelstoppet gällde fram till i februari i år.

– Vi känner att det inte är helt säkert att erbjuda spel på Norrby, sa Per Carlander, chef för spelsäkerhet på Svenska spel, då.

Bolaget hade tittat på flera matcher under säsongen och enligt Carlander sett indikationer på manipulering i mellan två till fem matcher.

”Vi vet inget ännu”

Nu har Norrbys klubbchef David Kryssman fått information från Svenska fotbollförbundet om att det är spelstopp på kvällens match mellan Norrby och Falkenberg, vilket Borås Tidning var först med att rapportera om.

– Men det här behöver inte handla om oss, det kan handla om domaren eller Falkenberg. Vi vet inget ännu, säger Kryssman till BT.

”Valt att den ska lottas”

På Twitter skriver Svenska spel att matchen, som finns med på ”Topptipset”, kommer att lottas: ”Det har framkommit misstankar om oegentligheter i samband med matchen och Svenska Spel har därför valt att den ska lottas.

Kriminalkommissarie Fredrik Gårdare har tidigare utrett misstankar om matchfixning i samband med Norrbys matcher – men han vill inte kommentera misstankarna kring den aktuella matchen.

– Jag kan inte gå ut med någon information, säger han till Borås Tidning.

Norrby spelar för nytt kontrakt i superettan medan Falkenberg i kväll kan säkra allsvenskt avancemang. Matchen börjar klockan 19 under fredagen.