Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Skjuter han oss kvar kan vi diskutera det…”

Richard Yarsuvat gillar att göra mål.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Stefan Jacobsson gillar att Richard Yarusvat gör mål.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Tvåmålsskytt och stor hjälte i derbyt. 

Nu hoppas Gais-anfallaren Richard Yarsuvat, 29, på ett nytt kontrakt. 

– Skjuter han oss kvar i superettan kan vi diskutera det, säger tränaren Stefan Jacobsson. 

Richard Yarsuvat åkte på en fraktur i foten i vintras och var borta länge. Mot Örgryte i 1-0-underläge gjorde han sitt sjunde inhopp – och redan efter 13 sekunder slog han till. 

– Ja, det gick snabbt där, men jag hade det på känn i dag, att det skulle smälla. Och det gjorde det. Skönt att få bidra med mål. Jag hade en väldigt skön känsla i halvtid när han bad mig värma upp, ”i dag smäller det, i dag gör jag mål”. Och så blev det ganska snabbt. Det var något med känslan i kroppen, säger 29-åringen som beskriver kvitteringsbollen som Malkolm Moënza spelade in från vänster så här: 

– Fint hopp av ”Julle” (Julius Lindberg). Jag skrek hoppa och det gjorde han. Jag fick fritt skottläge, ett ganska fint mål. 

Och i minut 78 slog han till igen. En skottfint, en touch på någon och 2–1 bakom Fredrik Andersson i Öis-målet. 

”Har brottats med det hela året”

Två mål och tre poäng i derbyt efter ett jobbigt år för Richard Yarsuvat. 

– Det är bara att lyfta på hatten, kul att ”Ricky” får göra två mål inför den här publiken (7 881). Vi har brottats hela året med den här nianrollen sedan han blev skadad, men ”Ricky” är en gammal skyttekung i superettan och visar att han är explosiv och har ett snabbt tillslag. Jättekul att han gör målen, säger tränaren Stefan Jacobsson. 

Efter säsongen går anfallarens kontrakt ut och frågan är om Gais vill förlänga det. 

– Ja, skjuter han oss kvar i superettan kan vi diskutera det. Men det är lite för tidigt att diskutera det nu, framför allt i media, säger Jacobsson med ett leende. 

Yarsuvat själv är tydlig med vad han vill. 

– Jag ska jobba hårt för ett nytt kontrakt. Jag vill bidra, det här är en bra början. Det har varit ett jobbigt år, jag har inte varit så pigg sedan jag kom tillbaka men de två tre senaste veckorna har jag förbättrat mig. Kanske blir detta en knuff i ryggen, en hjälp på vägen. 

”Vi agerar klumpigt”

Gais tog tre tunga poäng i bottenstriden och knappar in på Örgryte som nu bara är en poäng före grönsvart och har en match mer spelad. 

Efteråt firade spelarna med supportrarna på Gamla Ullevi.

– Jag tycker att Öis börjar bättre än oss i dag, de är snabbare i sitt beslutsfattande och har snabbare passningsspel. De stressade oss mer än tvärtom och vi agerar klumpigt vid deras mål. Men försvarsspelet är helt okej och vi skapar lite fler målchanser i andra. Sedan avgörs det på ett slumpmässigt sätt, men vi är otroligt tacksamma för de här poängen, vi behöver dem verkligen. I kväll är det många glada Gais-personer, säger Stefan Jacobsson.