Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjätte i rad utan seger – sviten växer för Öis

Deppade öisare medan Dalkurd-spelarna jublar.
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

2–0 i paus – första segern på sex matcher var på gång.

Istället gjorde Dalkurd segermålet i den 90:e minuten.

– Nu behöver vi ta tre av de fyra matcherna före sommaruppehållet, säger Öis-veteranen Hannes Sahlin efter 2–3-förlusten.

Försnacket handlade mest om alla spelare som inte kunde vara med.

Bland annat var anfallarna Ailton Almeida, Victor Sköld och Gustav Ludwigson borta liksom mittfältarna Jakob Lindström och Joel Qwiberg. 

Ändå var det inte målskyttet som var problemet.

Dundrade in i krysset

I 38:e minuten nickade Filip Almström Täti in 1–0 på en hörna.

Sju minuter senare satte David Engström till huvudet på en frispark – 2–0.

Båda gångerna var det Hannes Sahlins vänster som stod för passningen.

– I första halvlek gjorde vi det vi före matchen snackade om att göra. Det höll några minuter in i andra halvlek, suckar Sahlin.

I 49:e minuten reducerade Dalkurd. 

Sju minuter senare dundrade in Besard Sabovic in kvitteringen med en kanon i krysset.

”Typiskt att det händer mot oss”

I den sista ordinarie minuten skruvade samme man in 3–2 på en frispark.

– Dom fick en drömträff och sen en till. Bra prestationer, men det är typiskt att det ska hända mot oss, säger Hannes Sahlin.

Vad beror det på att ni tappade på det sättet?

– Är man högre upp i tabellen börjar det inte snurra så mycket om man släpper ett mål. Men är man i en negativ spiral kan det påverka vissa spelare mer. Om vi hade legat i toppen hade vi kanske direkt gått för 3–1 när dom gjorde sitt första istället för att bli försiktiga och börja fundera, säger Sahlin.

Sviten utan seger växer

Sjätte matchen i rad utan seger.

Avståndet växer till toppen och minskar till botten. Sju poäng till Norrby på den övre kvalplatsen, bara två till Frej på den negativa kvalplatsen.

– Vi måste titta på vad vi ska göra bättre. Kanske ska vi smälla på mer på träningarna i veckan för att komma ännu bättre laddade till nästa match, funderar Hannes Sahlin.

I de fyra matcherna före sommaruppehållet möter Öis i tur och ordning Syrianska (h), Brage (b), Gais och Brommapojkarna (b).

– Det är tufft, men vi får gå samman nu. Vi behöver ta tre av de matcherna. Vi behöver vara positivt desperata, säger Hannes Sahlin.

Så startade Öis

Fredrik Andersson – Danny Ervik, David Engström, Anton Lans – Filip Almström Tähti, Simon Nilsson, Hannes Sahlin, Calle Wede – Linus Tornblad, Freddie Brorsson, Fredrik Johansson Zanjanchi.