”De hjälper oss så mycket – låter som en allsvensk klack”

Otursgubben Jonathan Azulay.
Foto: Bildbyrån / BILDBYRÅN
Marko Johansson är bra på att rädda bollar.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Blytung trepoängare i jakten på nytt kontrakt. 

Gais imponerade mot Norrby i Borås och vann med 1-0 efter Jonathan Azulays självmål. 

– Vi måste hylla supportrarna. De låter som en allsvensk klack, säger mittbacken Carl Nyström. 

Det var inte tal om att backa hem och kriga till sig en pinne borta mot mittenlaget Norrby. Gais tryckte på framåt i första halvlek och skapade flera vassa chanser, bland annat genom Niklas Olsson och Paulo Marcelo, men hemmamålisen Mergim Krasniqi gjorde det bra två gånger om. 

Men åt Gais 1-0-mål i minut 18 kunde han inte göra mycket åt. August Wängberg avlossade ett inte alltför märkvärdigt skott, men bollen styrdes på Norrbybacken Jonathan Azulays fot och ställde Krasniqi helt. 

– Vi sa att vi skulle ta med oss första halvleken från mötet med Öis (0-0) in i den här matchen och det gjorde vi. Energin var bra och vi skapade en hel del, säger Carl Nyström. 

Missade straff

1-0 till gästerna i paus, sedan ökade hemmalaget tempot, men Gais försvarade sig bra. 

Samtidigt fortsatte Patrik Ingelstens gäng att skapa chanser framåt. Inte minst genom August Wängberg. 

I mitten av andra halvlek skickade han i väg ett jätteskott från distans – klockrent i ribban. Sedan fick Gais ett mål bortdömt för offside. 

– Det blir lite mer öppet i andra, vår press är inte lika bra, förutom i slutet då vi höjer oss. Och vi har ju lägen. 

Norrby satsade på kontringar, inte sällan via inbytte Richard Yarsuvat, men Carl Nyström och kompani gjorde det återigen bra i defensiven och hjälpte målvakten Marko Johansson. 

I minut 85 fick Gais straff sedan Nyström blivit dragen i byxorna. Men Krasniqi limmade Paulo Marcelos hårda boll från elva meter. 

”Nu är det upp till dans”

Norrby försökte och försökte, men Gais höll undan och tog tre poäng som kan få väldigt stor betydelse när serien summeras. 

– Viktigt att hålla nollan igen. Och vi hade ett fantastiskt följe i dag också. Supportrarna har hjälpt oss så mycket, framför allt i de två sista matcherna. De låter som en allsvensk klack, säger Nyström. 

Laget lämnar kvalplats och passerar Frej i tabellen. Och avståndet ner till BP, Öster och Syrianska växer. Fyra omgångar återstår. 

– Nu är det upp till dans, nu är det tävling om det. Vi visar att vi står upp som förening. Det är inte många minuters fotboll kvar och vi ska göra det bästa av det, säger Nyström.