Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Självmål gav ny förlust för Gais

Gais Julius Johansson i nickduell med Östers Petar Petrovic.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Ett självmål tvingar Gais till fortsatt kamp i botten av superettan.

På regnblöta Gamla Ullevi förlorade de med 0–1 mot Öster.

– Nu får vi gå hem och deppa och sedan analysera vad vi kan göra bättre. Det är upp till oss att fixa det, säger rutinerade mittbacken Emil Wahlström.

Öster jagade en kvalplats till allsvenskan och Gais ville säkra en plats i nästa års superetta.

Det var förutsättningarna när lagen ställdes mot varandra på Gamla Ullevis regndränkta gräsmatta. 

Gais började bäst

Gais behärskade det tungsprungna underlaget bäst från start. Styrde spelet, men kom inte till några farliga avslut i den första halvleken.

– Vi hade bra rull på det i början, sen blev vi lite slarviga i omställningarna. Det blev mer Hawaii-fotboll, säger Emil Wahlström.

Gais-målvakten Mathias Karlsson gjorde en vass räddning på ett skott från Petar Petrovic i 38:e minuten, någon mer riktigt vass målchans bjöds det inte på i första halvlek.

I den andra halvleken var planen ännu svårare att hantera och det fortsatte att vara chansfattigt.

Mittbacken gjorde självmål

Men efter 23 minuter i andra halvlek lyckades Öster ta sig igenom på vänsterkanten.

Petar Petrovic lyckades den här gången. Hans låga inlägg in i straffområdet tog på Gais-backen Charlie Weberg, som olyckligt styrde in bollen i eget mål.

– I en sån här match blir det många tillfälligheter och avgörande i straffområdena. Det kan studsa och ta vägen vart som helst, säger Emil Wahlström.

– Det var mer kamp än något annat och där är Öster snäppet starkare än oss, det får man ge dom.

Dömer ut gräsmattan

I nästa vecka ska Gais möta Akropolis i ännu en måste-match. Hemma på Gamla Ullevi.

– Om det nu går att spela där, planen förvandlades ju till en lerhög. Blåvitt och Öis ska ju också spela där. Det är bara att konstatera: Gamla Ullevis gräsmatta är inte gjord för spel i november, anser Emil Wahlström.

Gais har utöver Akropolis även Dalkurd kvar innan säsongen ska summeras. Eftersom Umeå förlorade mot Norrby är risken att åka ur direkt borta. Men hotet om kvalspel för att klara sig kvar hänger tungt över Gais.

– Det gäller att göra det bästa av den här tuffa situationen. Vi behöver lugna ner oss och inte bli för stressade. Det är upp till oss att klara det här, säger Emil Wahlström.