Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sena avgörandet efter Yarsuvats stora show

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Ösregn, derby, stenhårda närkamper – och fotboll helt utan publikrestriktioner. 

Inför 7 881 åskådare så vände Gais 0-1 till 2-1 i derbyt mot Örgryte. 

Inhopparen Richard Yarsuvat blev stor matchhjälte med sina dubbla fullträffar. 

För första gången sedan hösten 2019 var det fritt fram för åskådarna att se ett derby mellan Gais och Öis på på plats på Gamla Ullevi. 

Det regnade, det var gott om dueller, det var inte en särskilt välspelad fotbollsmatch, men det var på riktigt igen med två hejaklackar som höll i gång bra i 90 minuter plus stopptid. 

Efter dryga kvarten slarvade Gais mittback Emin Grozdanic med en hemåtpassning till Mathias Karlsson i målet. Elias Gustafson hann först på den bollen och blev kapad av den utrusande keepern. Straffen satte Örgrytes skyttekung Ajdin Zeljkovic i nät hur säkert som helst. 

Inhopparen slog till 

Örgryte hade bra kontroll på händelserna i första halvlek och en bit in i andra, men sedan flyttade grönsvart fram positionerna och öste på i jakten på en kvittering. Ytterspringaren Malkolm Moënza fick på ett lågt och hårt skott, med Öismålvakten Fredrik Andersson gjorde en vass fotparad framför de rödblå supportrarna på kortsidan. 

I minut 78 kontrade Gais hypersnabbt på vänsterkanten, Moënza skickade in bollen till inhopparen Richard Yarsuvat som inte hade varit på planen i en minut innan han rullade in kvitteringen. 

Ajdin Zeljkovic fick en fin chans i minut 86, men det låga skottet räddades med vissa besvär av Mathias Karlsson. 

Regnet tilltog, närkamperna och känslorna också och när det såg ut att bli oavgjort klev Richard Yarsuvat fram igen. Hans skott tog på någon och letade sig in bakom Fredrik Andersson. 

Frispark i ribban 

Örgryte flyttade fram nästan alla utespelare och skickade långt. I slutminuten sprang även målvakten Fredrik Andersson upp och i matchens absolut sista sekvens prickade Zeljkovic ribban med en frispark, men Gais höll undan och vann med 2-1. 

Därmed fick laget revansch för 1-0-förlusten i det senaste derbyt i augusti. Och tog tre mycket viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt i superettan. 

Gais ligger på elfte plats, en poäng bakom tabellnian Örgryte. 

Så startade lagen

Gais: 

Mathias Karlsson – August Wängberg, Emin Grozdanic, Niklas Andersen – Johan Andersson, Boris Lumbana, Adam Egnell, Malkolm Moenza – Viktor Alexandersson, Jonas Lindberg, Julius Lindberg.


Örgryte: 

Fredrik Andersson – Jonathan Azulay, Marcus Haglind Sangré, Anton Lans – Hampus Dahlqvist, Eric Nohlgren, Anel Rashkaj, Elias Gustafson – Daniel Paulson, Jack Cooper-Love, Ajdin Zeljkovic.