Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Seger för Gais – klättrar upp till säker mark

Gais jublar efter 1–0-målet. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Paulo Marcelo och August Wängberg firar. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Fyra raka förluster och tre poäng ner till jumbon.

Gais var i ett desperat behov av en seger – och hemma mot Brommapojkarna vann man komfortabelt.

– Där vi ligger just nu så är vi tacksamma för alla poängen vi kan få, säger Patrik Ingelsten.

Gais på en 13:e plats med tre poäng ner till jumboplatsen. Förutsättningarna var solkara för Gais när de tog emot Brommapojkarna, som befann sig tre poäng bakom.

När 90 minuter plus tilläggsminuter var spelade på Ullevi hade poängen dubblats till sex poäng – och Gais klättrade upp till säker mark.

Detta tack vare en drömstart på matchen.

I den 14:e minuten kom August Wängberg runt på sin högra kant. Hans inlägg hittade aldrig fram till en grönsvartspelare, i stället styrdes den in via ett ben från Brommapojkarna.

Inledde starkt

– Vi går ut med mycket energi i den första halvleken och vi har jobbat hela veckan på vårat presspel. Vi får grepp på matchen direkt, tycker jag, säger Patrik Ingelsten.

Gais inledde den första halvleken starkt och hade ett stort bollinnehav. Men efter 1–0-målet slappnade Gais av och de sjönk lågt med sitt lag. Något som gav Brommapojkarna utrymme att operera och de hotade stundtals Gais-försvaret.

Men de kom aldrig till någon farlig målchans. Gais kunde hålla undan och gå in till halvtidsvila med en ledning.

I den andra halvleken sjönk Gais ännu mer. Samtidigt tog Brommapojkarna över matchen ju längre den led.

– Vi vågar inte riktigt gå för det. De forcerar mer och mer och får större tryck på oss. Men vi justerar oss och får därefter bra kontroll på matchen defensivt, säger Patrik Ingelsten.

Som en blixt från klar himmel tilldelades Gais en straff i den 67:e minuten. Ett skott från Karl Bohm tog i handen på en försvarare i Brommapojkarna i straffområdet.

Paulo Marcelo fick äran att ta vara på straffen och placerade resolut in 2–0-målet till Gais.

Klättrar upp till säker mark

Några fler mål blev det inte i matchen, även om Gais återigen var nära i den 88:e minuten. Men sett till vad Brommapojkarna skapade vann Gais till slut komfortabelt.

Segern innebär att Gais klättrar upp till säker mark – för tillfället.

– Hade vi förlorat denna hade det varit tufft, med tanke på hur frustrerade folk blir på läktaren. Men det är en match i taget som gäller, säger Marcus Bergholtz.

Är det stor press att spela i Gais just nu?

– Det ställs höga krav. Folk ser vilka lag det är i tabellen och tror att vi ska gå och slå alla utan problem. Men man får ta det goda med det onda, det är väldigt gött när man vinner.