Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Så jävla skönt med tre poäng”

Julius Lindberg höll låda på Gamla Ullevi.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Mittfältaren hade en bra kväll i derbyt mot Öis.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Julius Lindberg var Örgrytes största mardröm i derbyförlusten mot Gais. 

Mittfältaren gjorde lite som han ville med hemmaförsvaret och låg bakom båda målen i 2-0–segern med sin snabbhet och teknik. 

– Så jävla skönt att ta tre poäng, säger Lindberg. 

Det var Gais vänsterkant som höll stor show på Ullevi under den regniga derbykvällen. 

Niklas Andersén på ytterbacken och Julius Lindberg på mittfältet orsakade Örgryte både bekymmer och huvudvärk när de låg bakom Gais båda mål i derbysegern. 

1-0 kom efter ett fint väggspel där Andersén hittade Lindberg i djupet som serverade Richard Yarsuvat på bortre stolpen. 

2-0 gjordes också efter att Lindberg vänt ut och in på Öis-försvaret och Andersén snappat upp andrabollen.

En trött men glad Lindberg efter matchen:

– Det var en hel del att göra på den kanten. De försökte komma förbi där många gånger, så det var bara att kämpa och kriga. En ren krigarmatch!

– Anderséns energi… Den smittar av sig, han får med sig hela laget med den alltså. Kul att det funkar offensivt för honom också, jag vet att han kan göra mål. Om det var någon han skulle göra mål i så var det denna, säger Lindberg, skrattar och fortsätter:

– I början var det lite tufft, men jag körde på och till slut lossnade det. För mig är det bara att fortsätta. I dag är det vi som krigar mest, vill mest och får också utdelning för det, det är därför vi vinner. 

Hur smakar en derbyseger?

– Jätteskönt för självförtroendet så klart, sen är det så jävla skönt att vi tar tre poäng i dag. Jag har fått det att lossna, så det är bara att köra på. Vi krigar varje vecka på Gaisgården, kör skit, och så kommer utdelningen, säger Lindberg och skrattar. 

”Nu blir det pizza och öl”

– Tre poäng och slår Öis, det kan inte bli bättre, säger Niklas Andersén innan han fortsätter: 

– Nästan ofattbart att få göra mål också. Bra match att göra det i. Julius är otroligt skicklig framför mig – han sköter det och så får jag städa efter honom där bak. En ung och duktig kille som jag samarbetar bra med, jag trycker fram bollarna till honom och så löser han resten, säger Niklas Andersén.

Hur ska du fira?

– Genom att gå hem och sova, jag är så sjukt trött. Men först ska jag ta en pizza och en bärs, jag måste bara se vad som är öppet vid den här tiden, säger Gais ovane derbyhjälte Andérsen.