Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Profilerna kan stanna kvar: ”Älskar att spela för Gais”

Jonas Lindberg.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
August Wängberg.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Ett ekonomiskt stålbad väntar och i princip alla spelarkontrakt upphör att gälla. 

Men Gaisprofilerna August Wängberg, 27, och Jonas Lindberg, 32, öppnar för att stanna. 

– Klart jag känner ett ansvar och vill vara med och hjälpa klubben upp igen, säger Lindberg. 

Flera spelare har svårt att hålla tillbaka tårarna, några sitter på golvet utanför omklädningsrummet. Efter kvalfiaskot mot Dalkurs spelar den anrika klubben nästa säsong i Ettan. 

– Två jämna matcher men jag tycker att vi borde ha fått med oss mer i dag och även på bortaplan senast. Jag tycker inte att Dalkurd var bättre än oss, men de gjorde ett mer mål, säger lagkaptenen August Wängberg. 

Gais tappar per automatik omkring tio miljoner i intäkter där merparten är pengar från tv-avtal. Klubben kommer att tvingas banta verksamheten markant och vid en degradering upphör i stort sett alla spelarkontrakt att gälla per automatik. 

”Älskar att spela för Gais”

Framtiden är oviss för både klubben och spelarna, däribland Wängberg. 

– Jag älskar att spela för Gais, men jag vet inte vad som händer. Det har gått en kvart. Mitt kontrakt upphör ju att gälla nu, så jag vet inte, säger han. 

Jonas Lindberg, som gör sin tredje vända i klubben och som är en av lagets absolut bästa spelare, säger så här om fortsättningen: 

– Klart jag känner ett ansvar och vill vara med och hjälpa klubben upp igen. Men sen vet jag inte hur allt runtomkring är och vad som finns. Det är alldeles för tidigt att svara på vad som händer nästa år, det är 20 minuter sedan vi åkte ur superettan. 

”Det är fruktansvärt”

Många supportrar var uppretade efter slutsignalen på Gamla Ullevi, andra var helt tysta och sänkte blicken. 

– Just nu är man bara tom och lider med alla runtomkring. Fansen har stöttat oss hela året och i dag är de fantastiska i 97 minuter, sjunger och hejar på. Det är fruktansvärt att inte kunna ge tillbaka något, säger Jonas Lindberg.