Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Piken inför derbyt: ”Inte så många i Gais som är kvar”

Se hela avsnittet av Sportklubben här!
Carl Nyström. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Danny Ervik. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Bottenlaget Gais brakar ihop med topplaget Örgryte. 

Ett hett derby med flera intressanta dueller. 

– Jag ser fram emot att möta Carl Nyström. Han är lång och gänglig, säger Öisbacken Danny Ervik. 

Örgryte har fortfarande chansen att vara med i kampen om en allsvensk plats. Gais har det tyngre och gör allt för att undvika nedflyttning till division ett. 

– Det ska bli skoj att möta Öis, en rolig utmaning. De är bra, men när vi får ihop vårt försvarsspel kan vi också göra bra matcher. Det kommer att bli tajt, hårt och otroligt mycket kamp, säger Gaisbacken Carl Nyström. 

– Men det gäller att inte bara sparka och springa, man måste hitta en bra känsla och fokusera på sin roll. Det måste man ha i bakhuvudet när det är mycket känslor inblandat, vi är bara människor och alla jagar den gula bollen. Det gäller att hantera det. 

Örgryte har en vass offensiv med spelare som Ailton, Gustav Ludwigson och Alexander Bernhardsson. 

– De är snabba och starka, framför allt Ludwigson och Bernhardsson, men det är bara kul att möta duktiga spelare. För oss gäller det att hitta ett lugn och verkligen spela fotboll. Då får man självförtroende, fortsätter Nyström, som har en uppmaning till alla grönsvarta supportrar. 

Nyströms uppmaning

– Vi vet att vi inte har rosat marknaden, men ska verkligen göra allt vi kan. I Gais ger man aldrig upp och vi kommer att komma rakryggade och fokuserar på vårt spel. Ta med er halduken och kom och heja på oss, vi behöver er. 

Gais föll mot Frej senast medan Öis besegrade Brage. 

– Vi kommer till derbyt med en bra känsla, framför allt nu när topplagen börjar torska. Men ska vi ha en chans måste vi nog gå rent, säger Danny Ervik. 

Vad talar för er mot Gais? 

– Att vi är ett bättre lag helt enkelt. När vi får till det är vi riktigt vassa och det har vi visat, men vi får inte dras med i derbyhetsen, för då kan vad som helst hända. Men vi har många spelare som varit med länge och vet vad som gäller. 

Har spelat i båda klubbarna

Är det någon i Gais som du ser fram emot att möta extra mycket? 

– Det är ju inte så många i Gais som spelar där två säsonger i rad.., säger Ervik, som själv har representerat ärkerivalen. 

– Men det ska bli skoj att möta Carl Nyström, alla deras fasta situationer går ju ut på att hitta honom. Han är lång och gänglig och det brukar vara tufft att möta honom. Det ska bli fantastiskt kul att spela derby.