Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Orovic: ”Vi vet att vi kan vända på vad som helst”

Bosko Orovic har haft en del att grubbla på den senaste tiden. Foto: BILDBYRÅN
Ajdin Zeljkovic, till vänster, prickade in kvitteringen i derbyt senast – med matchens sista spark. Foto: BILDBYRÅN

Två mentalt stukade lag, men Gais har den sena derbykvitteringen i färskt minne. 

– En fördel att veta att vi kan vända på vad som helst. Dessutom har vi en helt skadefri trupp, säger tränaren Bosko Orovic. 

När Gais och Örgryte möttes i juni inför drygt 13 000 åskådare såg rödblått ut att gå mot en klar seger. Öis ledde med både 3-1 och 4-2, men i minut 88 reducerade Jesper Westermark och nio (!) minuter senare kvitterade Ajdin Zeljkovic med matchens sista spark. 

– Det var säkert en rolig drabbning för publiken, men inte för oss tränare, haha. Men vi vet att vi pallar spela 90 minuter plus tilläggstid, säger Bosko Orovic. 

– Det ska bli fantastiskt att få uppleva ett derby igen. Allt känns väldigt bra, även om båda lagens självförtroende säkert fått sig en törn. 

Dålig form 

Örgryte har tio raka matcher i superettan utan seger, Gais fyra. Lagen ligger på åttonde respektive nionde plats i tabellen och biljettförsäljningen har varit svag (cirka 5 000 sålda under måndagen). 

Gais kan i alla fall glädja sig åt att truppen är helt skadefri. 

– Det är underbart. Vi har en härlig samling människor och individer. Många duktiga spelare är inte ens med på bänken. Men alla vet vad som gäller, säger Bosko Orovic, som tror på en jämn tillställning på Gamla Ullevi. 

– Minst misstag kommer att vara den avgörande faktorn. Vi ska självklart försöka vinna och tror på det vi gör, fortsätter Gaistränaren. 

”En spelare gör inget lag”

Örgryte får klara sig utan backklippan David Engström, som i mötet med IFK Värnamo ådrog sig flera frakturer i ansiktet. Mittbacken, som är ett offensivt hot med sin styrka i luftrummet (fem mål), väntas vara tillbaka i slutet av säsongen. 

– Jag tror inte att det betyder så mycket i derbyt. Visst, en duktig spelare, men en spelare gör inget lag. Det vore väldigt konstigt annars. Vi hade fem-sex spelare borta hela våren. Sedan är han väldigt bra på fasta, absolut, säger Orovic.