Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Örgrytes Hannes Sahlin: ”Skit, skit, skit, skit”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Oliver Stanisic.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Örgryte gjorde en stark första halvlek och var på rätt väg. 

Men Dalkurd vände och vann – och efter fjärde raka förlusten är Öis på allvar indraget i bottenstriden. 

– Det känns helt sjukt med noll poäng i dag, säger mittbacken Oliver Stanisic. 

Keith Millen fick nyligen sparken, men tränarbyten (Sören Börjesson och Miguel Beas leder laget säsong ut) har hittills inte gett den positiva effekt som Öisledningen hade hoppats på. I alla fall inte resultatmässigt. 

Ändå såg det lovande ut i första halvlek mot Dalkurd hemma på Gamla Ullevi. Sällskapet radade upp chanser och Marokhy Ndione prickade in 1-0 efter 20 minuter. Men strax före paus kvitterade gästerna genom Samuel Leach Holm. 

Och i andra halvlek kom hemmapressen av sig och fem minuter före full tid tryckte Filip Sjöberg in Dalkurds segermål. Fjärde raka förlusten i serien för Öis, femte inklusive cupfiaskot mot division 3-gänget Lödde. 

Hamnade i trubbel 

Hannes Sahlin sammanfattade matchen så här i Dplays sändning: 

– Skit. Vi ska leda med 4-0 efter första halvlek men så släpper vi in ett skitmål före paus. Sedan får de ett skitmål till. Skit, som sagt. 

Oliver Stanisic.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Oliver Stanisic är inne på samma spår. 

– Vi kommer ju ut med en jävla energi och positiv inställning och spelar riktigt bra. Det är jäkligt tråkigt, men det är som det är för oss nu. Motvind. 

Mittbacken hamnade också i bråk med motståndarna efter tufft duellspel. 

– Bråk och bråk... de sparkade ner en av våra spelare och jag gick dit och såg till så att han inte gör det igen. Vad som sades? Det stannar på planen, säger Stanisic. 

Stanisic: Man kan inte gömma sig 

Örgryte ligger i skrivande stund på tionde plats, men AFC Eskilstuna och Norrby på kvalplats är bara en poäng bakom, precis som elvan Dalkurd och tolvan Trelleborg. Sju omgångar återstår. 

– Man kan inte gömma sig. Vi måste inse allvaret, men vara modiga nog och stå upp. Det är tajt och vi måste börja ta tre poäng, men vi är ett lag som vet vad vi ska göra. Att vi går härifrån i dag med noll poäng känns helt sjukt. 

I nästa match väntar tabelletten Degerfors borta. 

– Men de förlorade ju i dag (Öster) och det kan nog bli riktig brunkarfotboll på Stora Valla. Vi är taggade, säger Oliver Stanisic.