Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Örgryte ska spara tre miljoner: ”Tänker nytt”

Örgrytes ordförande Joacim Nordh.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Publik på läktarna kan dröja till hösten efter coronakrisen.Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Örgryte IS laddar för premiären och växlar upp nästa vecka. 

Samtidigt har klubben sjösatt ett sparpaket på tre miljoner. 

– Det är inget hokus pokus, säger ordföranden Joacim Nordh. 

Som alla andra fotbollsklubbar brottas Öis med ekonomiska problem. Det dröjer innan publik på matcherna tillåts igen och därför ska mellan 2,7 och tre miljoner sparas samtidigt som nya intäkter ska hittas. 

– Vi har ju haft ett antal paket och sparprogrammet är sjösatt och realiserat. Det är lätt att det bara blir teori, men vi är nästan hundraprocentiga när det kommer till att verkligen göra det vi säger. När allt kommer i gång ska vi ha bra förutsättningar att bedriva verksamheten på ett bra sätt. Det gäller att tänka på ett nytt sätt och hitta intäkter. Supportrarnas engagemang betyder mycket nu, säger Joacim Nordh. 

Vad har ni gjort konkret? 

– Inköpsstopp, uppskjutna skatter och korttidspermitteringar. Det är inget hokus pokus. 

Nordh: Alla måste ta ansvar 

Spelarna är korttidspermitterade på 60 procent, men efter fredagens besked att superettan kör i gång den 14 juni är det troligt att man går upp i arbetstid kommande vecka. 

– Vi kommer säkerligen att släppa upp det och lyssnar på vad tränare och sportchef säger. Det är viktigt att vi ger oss själva möjligheter att lyckas. Vi är fulla av energi och hoppas på en bra säsong. Fredagens besked kändes otroligt bra. Och vi hoppas att det blir tillåtet med publik så snart det bara går, men vi tar det dag för dag och det är viktigt att alla tar sitt ansvar nu, säger Joacim Nordh. 

Ljungskile borta i premiären 

Örgryte har värvat tio spelare inför den här säsongen. Exempelvis Samuel Ohlsson från IFK Göteborg, Kevin Ackermann (BK Häcken) Adam Bergmark-Wiberg (Djurgården) och Abdul Razak (Sirius). 

– Det ska bli väldigt kul att börja spela tävlingsmatcher så att vi får visa upp oss. Det ska bli jädrigt spännande, säger Örgrytes ordförande. 

I premiären ställs Öis mot nykomlingen Ljungskile på bortaplan. I omgång två väntar Halmstad hemma.