Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Örgryte IS startar damlag nästa år

Dagens toppnyheter – sport
Damlandslaget har tränat på Öis-gården. Foto: Bildbyrån / Bildbyrån
Joakim Nordh, ordförande i Örgryte. Foto: Bildbyrån / BILDBYRÅN

Örgryte IS startar damlag och gör det från grunden. 

Det beslutades på måndagskvällens medlemsmöte. 

– Vi vill skapa vår egen historia, säger ordförande Joacim Nordh till GP

De fick erbjudanden om att ta över befintliga lag, men det var inte aktuellt. I stället kommer Örgryte IS att ha ett damlag registrerat i division 4 kommande säsong, skriver GP.

– Jag tycker att det är hur naturligt som helst att vi äntligen har ett damlag och en växande flickverksamhet. Nu har vi lite logistiska utmaningar med omklädningsrum och så vidare, men det ska vi bara fixa. Jag gläds jättemycket med det här, säger Joacim Nordh till tidningen. 

Örgryte har aldrig tidigare haft ett damlag. 

– Jag tror att det är mycket historik. Man har inte riktigt pratat om det och stakat ut något, säger Nordh till GP och motiverar beslutet att inte ta över ett befintligt damlag så här: 

– Det blir bara en kortsiktig lösning. Vi vill växa och etablera oss. Det får hellre ta ett år längre så att vi verkligen är mogna för det. Det här är en väldigt viktig del i framtiden för Öis fotboll.

IFK Göteborg vill ha damlag

Även IFK Göteborg kommer att starta ett damlag, det klubbades på årsmötet i mars. Men en rad praktiska frågor återstår och hur och när damlaget ska dra i gång kommer att avhandlas i höst. 

– Vi måste ha tid på oss att göra detta bra. Det är viktigare att göra det bra än att göra det fort, sa ordföranden Mats Engström och betonade frågans betydelse för klubben. 

– Det är historiskt beslut för IFK Göteborg att vi bestämt oss för damfotboll. Om vi säger att vi är en klubb för alla så måste vi mena det.