Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Borde ha vunnit med 5-1 – så jävla surt”

Amin Affane. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Örgryte radade upp chanser hemma mot Trelleborg. 

Men skåningarna gjorde matchens enda mål – och nu är allsvenskan långt borta. 

– Vi borde ha vunnit med 5-1. Jävligt surt, säger Amin Affane, 25. 

Örgryte tvingades byta ut Danny Ervik (Joel Qwiberg) efter en halvtimme och i minut 37 tryckte Fatawu Safiu in 1-0 till Trelleborg på Gamla Ullevi. 

– En omställning, ett avslut och 1-0. Annars hade vi bra koll på dem, säger Blåvittlånet Amin Affane, som nu får spela 90 minuter i match efter match. 

Örgryte tryckte på ordentligt i andra halvlek och Affane hade en frispark som smet precis utanför stolpen och en boll räddade Trelleborg på mållinjen. Dessutom brände hemmalaget ett par frilägen. 

– Vi har allt men torskar ändå. Så jävla surt när vi gör en relativt bra match. Vi är stabila bakåt och skapar mycket framåt, fortsätter mittfältaren. 

Gästerna höll undan och vann med 1-0. En tung smäll för Örgryte som har som målsättning att på allvar utmana om en allsvensk plats i höst. 

”Inte tittat på tabellen”

Sällskapet parkerar på femte plats i tabellen och har sex poäng upp till kvalplats med en match mer spelad. 

Jag har inte tittat på tabellen. Det handlar om prestation i match efter match. Var vi vassa nog i dag? Nej, det var vi inte. Hade vi varit det hade vi tagit poäng och sedan hade vi kunnat finslipa grejer efter varje match och då hade vi kanske tagit en plats i allsvenskan, säger Amin Affane, som trots förlusten mot Trelleborg är hyfsat nöjd med fotbollslivet. 

Det känns bra och jag utvecklas för varje minut. Jag är frisk och stark och väldigt tacksam för att jag får förtroendet, och vi har börjat spela en mer spelande fotboll än vad Öis gjorde i våras. Det är bara surt att vi inte kan vinna när vi spelar den fotbollen. Hela huset ska vara byggt för att vi ska kunna lyckas, men för egen del känns det väldigt kul och jag vill hjälpa laget att utvecklas. 

”Finns allsvensk klass”

Sju matcher återstår och Örgryte har inte gett upp kampen om en kvalplats till landets högsta serie. 

– Det finns allsvensk klass i det här laget, men i vissa sekvenser straffas vi. Vi måste vara fokuserade på vad vi ska göra i 90 minuter. 

Tränaren Thomas Askebrand: 

– Rätt jobbigt att förlora i dag med tanke på att det känns som att de har ett enda skott på mål. Vi borde ha fått bättre utdelning. Tabellen? Man summerar efter 30 omgångar. Det är rätt ointressant att spekulera i det nu. Vi får vända på det och vinna matcher.