Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Örgryte bekräftar – Engström lämnar

David Engström. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Örgrytes nyckelspelare David Engström, 29, lämnar klubben efter två säsonger. 

Nu flyttar han hem till Västerås och VSK. 

– Att få en nyckelroll i laget värdesätter jag högt, säger han. 

Engström kom till Örgryte från BK Häcken inför 2018. Totalt blev det nio mål och två assist på 47 matcher för den målfarlige mittbacken. 

– Jag vill tacka lagkamrater, tränare, supportrar och övriga engagerade Öis:are som bidragit till att jag kommer att minnas mina år i Öis med stor glädje och värme, säger han till klubbens hemsida. 

I stället fortsätter alltså karriären i samma serie med Västerås SK, som han spelade i fram till 2009. Ett tvåårskontrakt är undertecknat. 

– Jag vill hjälpa den här klubben till framgång. Jag har samlat på mig väldigt mycket erfarenhet under de senaste åren. Ambitionen är att komma hem och vara en stabil och bärande spelare i laget. Det är ett bygge som ska göras och det gäller att ta en sak i taget, men jag vill bidra till att VSK Fotboll tar sig till allsvenskan och etablerar sig där, säger han till Västerås hemsida och fortsätter: 

Allsvenska bud

– Jag har förväntningar på mig själv att vara ett föredöme och en ledargestalt i laget. Sen kan man vara ledare på olika sätt, jag kanske inte är den som syns och hörs allra mest men jag försöker föregå med gott exempel.

Han berättar också att det fanns allsvenska bud på bordet. 

– Det fanns intresse från andra klubbar. Jag har tackat nej till allsvenska alternativ då jag har haft en önskan och vilja att komma hem, så när möjligheten dök upp var det inget att tveka på.