Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Öis tunga förlust hemma: ”Jag är helt värdelös själv”

Gustav Ludwigson var inte glad. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Första förlusten för Örgryte sedan 17 september i superettan. 

– Jag är helt värdelös, säger anfallaren Gustav Ludwigson till C More. 

– Han ska vara besviken som alla andra. Det tyder på självinsikt, säger tränaren Thomas Askebrand. 

Örgryte hade spelet, flest avslut och Hannes Sahlin prickade ribban två gånger om. Men nykomlingen Västerås gjorde 1-0 i minut 25 och rullade in 2-0 på straff med kvarten kvar på Ullevi. 

– Det första målet kändes som ett slag i magen. De får ett mål de inte förtjänar. Det är bedrövligt, vi är helt under isen i andra och jag är helt värdelös själv. En bedrövlig insats, säger Gustav Ludwigson till C More. 

Anfallaren hade själv ett bra läge, men missade. 

– Jag borde ha gjort mål där. Vi vinner inga förstabollar, inga andrabollar. Det är grunderna, vi måste springa mer och vinna fler dueller. Gör man inte det blir det svårt. Vi får fortsätta gnugga på, hitta tillbaka till grunderna och inse hur tuff den här serien är, säger anfallaren, som får viss uppbackning av sin tränare. 

Elva matcher utan förlust

– Det är lite synd om ”Gurra”. Han hade ett jävla övertag på backen i första och gör en fin halvlek. I andra får backen bättre hjälp och vi blir stillastående. Men ”Gurra” ska vara besviken i dag, det hoppas jag att alla är. Det tyder på självinsikt, säger Thomas Askebrand. 

Det var Örgrytes första nollpoängare i superettan sedan mötet med IK Frej den 17 september i fjol. Därmed bröts en elva matcher lång förlustfri svit. 

Thomas Askebrand. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Askebrand: Får käka taggtråd

Sällskapet har annars börjat serien starkt och har efter fem omgångar skrapat ihop tio poäng och ligger för närvarande på tredje plats i tabellen. 

– Vi har ändå tagit treor mot Degerfors och Halmstad borta och det hade man kanske inte räknat med. Vår start är helt okej. Synd bara att vi inte lyckades få hål på Västerås. Det är surt, men det är bara att käka taggtråd i veckan. Vi får gå ner i gruvan igen och se till att få en bra träningsvecka. Man blir vad man tränar, säger Thomas Askebrand.