Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Örgryte missade straff – kryssade

Oliver Stanisic.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Hannes Sahlin.Foto: Michael Erichsen. / Bildbyrån.

En poäng fick Öis med sig mot Dalkurd.

Men en missad straff från Öis får ses som en besvikelse.

– Det blev bittert – lite mer flyt i ryggen så sätter vi den, säger Hannes Sahlin.

Inför matchen mot Dalkurd hade Öis bara en vinst på de sju senaste matcherna. När de gästade Studenternas IP och Dalkurd var det minst sagt viktiga poäng som stod på spel.

Men Öis var trögstartat i den första halvleken och hade problem med att etablera längre anfall på Dalkurds planhalva.

Men Öis var trögstartade och hade problem med att etablera längre anfall på Dalkurds planhalva. 

Mohamed Said försökte tidigt för Öis när han vek in från sin högra kant och testade ett skott med vänsterfoten, men skottet gick tätt utanför.

Öis vaknade till liv

I den andra halvleken var det ett annat Öis.

Anton Andreasson testade ett farligt skott precis utanför straffområdet som gick strax utanför stolpen. Några minuter senare spelades han fri i samma läge, men då räddade målvakten.

Det såg även ut som att Öis skulle ta ledningen när Bubacarr Jobe ordnade straff. Men Filip Anger räddade en svag straff från Adam Bergmark Wiberg.

Några fler målchanser fick inte Öis som fortsätter ha stora problem offensivt.

”Hörde att han skrek högt”

I den 94:e minuten tvingades Fredrik Andersson i Öis-målet att sträcka sig till max när Berger fick en fin träff på sin frispark, strax utanför straffområdet.

Det var även matchens sista målchans och matchen slutade 0-0.

– Vi håller nollan och det var viktigt. Det är någonstans där man börjar och sedan hade 0-1 varit perfekt, men vi får inte vika ner oss nu. Det är bara att fortsätta kriga. Men sedan får vi se hur allvarlig det är med Oliver, säger Hannes Sahlin.

Oliver Stanisic tvingades utgå sent i matchen efter en otäck duell. Stanisic bars ut på bår med en befarad knäskada.

– Jag vet inte hur allvarligt det är, men jag hörde att han skrek väldigt högt. Han brukar inte lägga sig ner i första taget kan jag säga, så jag hoppas att det inte är något allvarligt, säger Hannes Sahlin.

Fem raka matcher utan vinst

Öis har nu fem raka matcher utan vinst.

– Vi har varit här förr och nu får vi se till att ta oss ur den här situationen. Vi tror på detta och hela gänget tror på detta och att det kommer lossna. När det väl lossnar tror jag att det gör det ordentligt, men man märker att vi inte har flytet just nu, säger Hannes Sahlin.

Vad behöver ni göra?

– Detta är en svår serie och varje match lever sitt egna liv. Det är oförutsägbart och det är dagsformen som avgör matcherna. Men kan vi fortsätta vara stabila bakåt och vara mer kreativa framåt, och våga lite mer, så tror jag att det kommer se bra ut.